Organizovali nagradnu igru preko lažne stranice NBS, od građana uzeli više od 20 miliona dinara

Policija je uhapsila S.L. (29), N.V. (32) i B.M. (22) iz Beograda koji su osumnjičeni za prevaru organizovanjem lažne nagradne igre.
Organizovali nagradnu igru preko lažne stranice NBS, od građana uzeli više od 20 miliona dinara
Foto: 021.rs
Sumnja se da su oni prevarili više građana tako što su na Fejsbuku organizovali nagradnu igru preko lažne stranice Narodne banke Srbije, koristeći njen logo.
 
Od učesnika su tražili podatke sa platnih kartica kako bi učestvovanjem dobili priliku da udvostruče novac koji imaju na platnom računu.
Prevareni građani su im dostavljali podatke o platnoj kartici i stanju na računu, a oni su, kako se sumnja, novac sa tih računa prebacivali na naloge za onlajn klađenje, a potom ga i podizali.
 
Sumnja se da su na taj način od građana uzeli više od 20.000.000 dinara.
 
Oni se terete za krivična dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, prevara i falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica.
 
Određeno im je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.
  • 313z

    15.12.2023 07:57
    Lakoverni i alavi, pa ošišani
    Lakomost ljudi je glavni pomagač prevaranata. Ovo me podsetilo na vreme Jezde i Dafine.
  • Salle

    15.12.2023 00:29
    Dobra ideja. Šteta što su ih provalili.
  • Banderaš

    15.12.2023 00:10
    Hleba bez motike
    Ovaj narod je alav i pohlepan i "moli" da bude prevaren, srbi misle da negde postoji hleba bez motike i besplatan ručak!!
    I posle strasnih drzavnih prevara Dafine, Jezde, kradja devizne stednje,doprinos za oporavak srbije i svih drugih prevara srbi skupljaju pare da bi ih nekome poklonili a onda kukaju da im je neko kriv !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija