MUP: Pronađeni i dečaci koji su slali dojave o bombama, protiv majki krivične prijave

MUP je saopštio da su pronađena dvojica 13-godišnjaka za koje se sumnja da su obrazovnim i drugim institucijama u Srbije slali mejlove o navodno postavljenim bombama.
MUP: Pronađeni i dečaci koji su slali dojave o bombama, protiv majki krivične prijave
Foto: 021.rs
Navodi se da su oni koristili servise anonimnosti, a identifikovani su na osnovu podataka dobijenih od Evrodžasta i međunarodnom policijskom saradnjom.
 
S obzirom na to da je reč o deci i da nisu krivično odgovorni, njihove majke se terete za zapuštanje maloletnika. 
 
Policija je uhapsila A.B.S. (42), majku jednog od dečaka, kojoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.
 
Protiv tridesetosmogodišnje majke drugog dečaka biće podneta krivična prijava u redovnom postupku Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.
Jedan od dečaka pohađa Osnovnu školu "20. oktobar" na Novom Beogradu, koja je u prethodnom periodu dobila najveći broj pretećih mejlova, a samo on je, kako se sumnja, poslao više od 80 mejlova svojoj i drugim školama, navodi MUP.
 
Dodaje se da policija, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, nastavlja dalji rad u cilju procesuiranja i drugih osoba povezanih sa ovim pretnjama.
 
Podsećamo, MUP je u petak saopštio da su zbog slanja mejlova sa pretnjama o postavljenim bombama uhapšene tri osobe.
 
Uhapšeni su P.D. (23) iz Odžaka, kao i J.M. (27) i T.Č. (42) iz okoline Zrenjanina.
  • Zemlja čudesa

    18.12.2023 08:26
    Zašto majke?
    Kada se roditelji razvedu, što je veoma čest slučaj u današnja vremena, deca obično pripadnu majci. Ona postaje njihov zakonski staratelj, a otac je obavezan da plaća alimentaciju i dobija pravo na povremena viđanja sa decom. Dakle, potpuno je jasno da očevi u ovim situacijama ne mogu snositi odgovornost zbog zapuštenosti dece, veća je krivica sudije koji je dodelio decu neodgovornijem roditelju.
  • ZX

    17.12.2023 19:06
    Uvek pogrešna tema
    Znači najvažniji problem je što su pritvorene majke, a ne situacija u društvu koja je dovela do toga da se neka deca ponašaju kako ne treba, i u vezi koje se ništa ne preduzima već godinama.
  • Anica

    17.12.2023 16:50
    @Limburg
    A zašto da ne hapse? Jesmo li mi jednake i ravnopravne s vama ili nismo? Zar mi, takođe, nismo roditelji? Možda i više utičemo na vaspitanje dece nego vi, muškarci. Opet hoćete da nas gurnete na marginu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija