Šapić: Ako Nestorović nije raspoložen za razgovor, nećemo plakati, spremni smo na nove izbore

Ukoliko lista Branimira Nestorovića ne želi razgovore o budućoj beogradskoj vlasti, SNS je spreman za nove beogradske izbore.
Šapić: Ako Nestorović nije raspoložen za razgovor, nećemo plakati, spremni smo na nove izbore
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
To je izjavio kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Srbija ne sme da stane" okupljene oko SNS Aleksandar Šapić. 
Šapić je novinarima u izbornom štabu SNS, kako je preneo portal N1, rekao da je ta stranka otvorena za razgovor sa Nestorovićem i dodao da lista Nestorovića "Mi - Glas iz naroda" i "Srbija protiv nasilja" imaju "potpuno suprotne nacionalne stavove".
"Naša vrata su otvorena, spremni smo da razgovaramo s njima, mislim da većih prepreka ne bi trebalo da bude, ukoliko oni budu raspoloženi. Ako ne, nećemo da plačemo, ako ćemo nove izbore, ići ćemo na nove izbore", kazao je Šapić.
 
Naveo je da SNS prema 57-58 obrađenih glasova na beogradskim izborima ima između 38 i 39 odsto glasova.
 
"Srbija protiv nasilja ima između 32,7 i 33,1 - otprilike pet procenata razlike u ovom momentu. Razlika u ovom slučaju neće biti manja od četiri odsto kada se završi izborni proces", kazao je on.
 
Dodao je da je treća koalicija NADA sa 5,7 do šest odsto, četvrti Nestorović sa 5,4 i poslednji iznad cenzusa SPS sa oko pet odsto.

Komentari 9

  • BGD 011

    18.12.2023 16:17
    SNS je izgubio Beograd
    SNS je u velikom strahu od gubitka vlasti u Beogradu. Vucic je na sva usta vristao kako ce SNS ubedljivo dobiti Beograd, a sad snishodljivo pred tv kamerama kalkulise. Iako su krali izbore u Beogradu, a to je ocigledno, jer nikad do sada iz Republike Srpske nisu na dan izbora dovozili autobusima glasace, nisu se nadali krahu. A ocigledno je da SNS u Beogradu posle ovih izbora nema vlast, osim kradjom, prevarom, manipulacijama, silom... SNS je za nas Beogradjane proslost. I jos nesto, nadam se da Nestorovic nije "Preletacevic"!
  • Savet za MI

    18.12.2023 11:30
    Pošto znam da je za MI tema svih tema odbacivanje Francusko-Nemačkog plana. Neka uslove SNS, neka odbace Francusko-Nemački plan i to javno Vučić da to izjavi i ta lakrdija od pregovora da se prekine. I kad se sprovede u delo odbacivanje Francusko-Nemačkog plana i recimo Vučić i Srbija da Borelja i Lajčaka pošalje u SB UN da tamo kandiduju Fra-Nem plan na glasanje pa ako prođe prođe, a ako ne prođe ili ne pošalju na glasanje da je završeno sa tim planom. i Sutra dan MI da uđu u koaliciju sa SNS i SPS u BG ili im daju manjinsku podršku i neka SNS ostane u BG na vlasti.
    Ali prvo odbacivanje Fra-Nem plana, a sutra dan koalicija MI+SNS+SPS u Beogradu, ili koalicija SNS+SPS uz manjinsku podršku MI. Prvo odbacivanje Fra-Nem plana, pa tek onda Vlast u BG uz manjinsku podršku MI ili da uđu u koaliciju sa njima. Nikako obrnuto jer Vučić može da prevari.
    Isto tako MI može u koaliciju sa DSS-Poks u BG, a da im manjinsku podršku daju SPN i tu je SNS pao sa vlasti u BG-u.
    Ponoviću, ovo je moguće jer za MI je najvažnija tema Fra-Nem plan i odbacivanje istog. Njih praktično vlast u BG i ne zanima koliko sam mogao da ih procenim.
  • Libero

    18.12.2023 10:52
    ...
    Lepo je SNS vremenom, puštajući ga skoro svakodnevno da lupeta na Happy tv, od Nestorovića napravio "bitan" politički faktor, koji će vratiti uslugu kada to zatreba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.