Nestorović: Poremetili smo žabokrečinu u kojoj padaju dogovori i niko ne sluša narod

Nosilac liste "Mi - Glas iz naroda" Branimir Nestorović rekao je FoNetu da je ta lista bila iznenađenje jer je "poremetila političku žabokrečinu u kojoj se sve zna, ko je levo, ko je desno".
Nestorović: Poremetili smo žabokrečinu u kojoj padaju dogovori i niko ne sluša narod
Foto: FoNet
Kako je rekao Nestorović, u toj žabokrečini "padaju dogovori i niko ne sluša šta narod stvarno želi".
 
On je u izbornom štabu te liste, nakon prvih podataka da je ta lista na republičkim izborima osvojila skoro pet odsto, kazao da su radili "gerilski" organizujući tribine po unutrašnjosti i radeći kampanju na društvenim mrežama.
Kako je objasnio, pred kraj kampanje skupili su izvestan novac i platili nekoliko bilborda i plakata.
 
"Mi nismo imali kampanju suštinski, ali se ispostavilo da to je malo kampanje dovoljno da budemo iznenađenje, a to pokazuje da smo bili u pravu kad smo krenuli na taj način - znači može pošteno", poručio je Nestorović.
Govoreći o tome šta narod Srbije želi, Nestorović je rekao da istraživanja javnog mnjenja pokazuju da 90 odsto građana ne želi NATO, oko 80 odsto ne želi da Srbija uvede sankcije Rusiji, a da se 70 odsto protivi priznanju nezavisnosti Kosova. 
 
"Zna se šta narod želi, mi smo samo uspeli da to izgovorimo javno", naglasio je Nestorović.
 
Na pitanje da li će ulaziti u koaliciju sa nekim kako bi formirali vlast, Nestorović je napomenuo da neće biti pravljenja koalicija, jer su to obećali narodu.
 
"Mi idemo svojim putem, oni svojim. Ja bih voleo da se oni dogovore - to bi bio kraj i za jedne i druge, jer takav zagrljaj smrti je jednokratna prodaja - jednokratno uzmeš pare i to je to, završio si karijeru", kazao je Nestorović.
 
Govoreći o svojoj izbornoj listi na republičkim i beogradskim izborima, on je rekao da se na njoj nalaze dokazani ljudi, među kojima ima i doktora nauka i dvostrukih doktora nauka.
 
Kada je reč o planovima za reformu zdravstva, Nestorović je kazao da je trebalo 15 godina da se uništi zdravstvo, a da će biti potrebno 20 da se vrati na početak, ali da se mora početi od nečega, a to nešto je novac.
 
"Mora da se sprovede reforma zdravstvenog fonda i kad se vrati novac u taj fond koji nestaje i iščezava i kad se izjednači privatno i državno zdravstvo, pa se samim tim eliminišu liste čekanja, stvari će da idu same od sebe", poručio je on i obećao i da će se zalagati da zdravstvo bude besplatno za sve.
Predstavnik te liste Aleksandar Jerković rekao je da je beogradska kampanja prošla sa manje od 2.000 evra i da je najveće težište bilo na društvenim mrežama.
 
Zahvalio je građanima koji su delili video materijale te liste na društvenim mrežama.

Komentari 50

  • Voja

    22.12.2023 13:48
    Penzija
    Pitanje je zašto Nestorović sve to nije radio u toku svije duge raden karijere, već se sada našao da pametuje kao penzioner.Trebao je tada da to radi i postavi u rizik mesto lekara i profesora.Sada se kao pojavljuje sa naknadmom pameću u Balkan Info serijalu.
  • milicica

    22.12.2023 12:46
    IMA LI NEKO
    u ovoj jadnoj napacenoj zemlji da nam odgovara. MISLIM DA NEMA. Pljujemo po svima al ipak sidjoste sa Vucica i evo Nestorovica. Sledeci ako bog da je DJilas i onda u krug
  • komšinica

    22.12.2023 07:29
    @Andija Šrek
    Gospodine Šrek, što ste se toliko iznervirali, pa nije Nestorović osvoji vlast niti če se išta promeniti, do daljnjeg. Što se tiše homeopatije, za koju ja lično smatram prodajom magle, to raspravite sa vašim kolegama koji se time bave, koji su članovi komore, imaju licencu i prodaju maglu, a takvih ima, to znate i vi. Drugo kao što se trudite da se izborite za vakcinaciju, nekad pomalo i agresivno, dignite svoj glas i protiv ovoga. Neverovatno mnogo sveta prvo ode kod homeopate, a ima tu i drugih kvazi analiza i koječega i nekih neverovatnih metoda, pa kad se ne izleče ili još gore nadrljaju evo njih kod lekara. Odavno smo mi u tom problemu...Šta ćemo sa saradnjom sa farmaceutskim kućama, zbog koje se pacijentima pišu ili preporučuju kojekakvi nepotrebni ili skupi lekovi a za uzvrat, da ne nabrajamo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.