Spasojević: Novi izbori u Beogradu mogući na proleće, ako SNS proceni da joj to odgovara

Profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu Dušan Spasojević ocenio je danas da je moguće da novi lokalni izbori u glavnom gradu budu održani na proleće "ako SNS bude imala računicu za to".
Spasojević: Novi izbori u Beogradu mogući na proleće, ako SNS proceni da joj to odgovara
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
Spasojević je za agenciju Beta rekao da jučerašnji izbori nisu bili fer i pošteni, ali da dovođenje birača iz Republike Srpske nije značajnije uticalo na rezultate.
 
Prema njegovim rečima, izbori nisu doneli značajniju promenu na političkoj sceni Srbije.
Spasojević je rekao da je kampanja bila neravnopravna i ocenio da lista "Srbija protiv nasilja" na momente nije imala oštrinu.
 
"Prednost velikih koalicionih lista je sinergija. Međutim, zbog većeg broja različitih aktera kod tih lista su kampanje opštije i nedostaju im jasni ideološki stavovi. U nekim situacijama 'Srbija protiv nasilja' mogla je brže da reaguje", naveo je Spasojević.
Prema preliminarnim podacima, lista oko Srpske napredne stranke osvojila je oko 37,5 odsto glasova na lokalnim izborima u Beogradu, lista "Srbija protiv nasilja" oko 34,2 a lista "Mi - glas iz naroda" Branimira Nestorovića oko 6,6 odsto glasova.
 
Odbornike u novom sazivu Skupštine Beograda imaće i lista koalicije NADA sa osvojenih 6,3 glasova i lista oko SPS sa 5,2 odsto glasova.
 
Ispod cenzusa, prema trenutnim podacima, ostala je lista Nacionalno okupljanje, koju čine Dveri i Zavetnici sa 2,3 odsto glasova.
  • @Bd

    18.12.2023 17:21
    Vucic oduvao kazes? Sa sps-om ima nepunih 42,7% covece. Tvrdili su da ce imati preko 50% i da im niko nece trebati.
  • W

    18.12.2023 16:30
    Opet bi vas pobedio i opet bi vi obacavali pobedu na sledecim izborima…
  • SNS nema uticaj

    18.12.2023 14:09
    Po čemu to SNS ima uticaj na bilo šta u Beogradu kada su dobili samo 37% glasova ? A uz SPS 5% imaju ukupno 42%, a opozicija ima 58% ?
    Ubedljivo su Vučić i SNS poraženi od opozicije u Beogradu, i ne pitaju se oko toga.
    Još plus opozicija je rasula glasove sa strankama ispod cenzusa Dveri-Zavetnici 2,8%, NS 2,2%, Tadić-DJB 2% i pored toga imaju komotnu većinu nad SNS-SPS. Tako da se SNS ništa ne pita u Beogradu posle ovih izbora, pita se opozicija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija