Brnabić: Opozicija još tokom kampanje pripremala proteste

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom protesta opozicije okupljene ispred liste "Srbija protiv nasilja", da je bilo potpuno jasno da je opozicija pripremala proteste.
Brnabić: Opozicija još tokom kampanje pripremala proteste
Foto: 021.rs

Ona je ocenila da su proteste pripremali tokom čitave kampanje i dodala da opozicione stranke nisu imale plan, program ni ciljeve koje bi predstavile na izborima.

"Nisu pričali o tome šta bi uradili ili šta će uraditi za građane Beograda i za građane širom Srbije, za naš narod. Upravo suprotno, njihova kampanja se fokusirala samo na mržnju prema Aleksandru Vučiću, na to da što više povrede njega lično i uvrede njegovu porodicu kako bi ga nekako izbacili iz balansa", rekla je Brnabić za TV Pink. 
 
Brnabić je navela da deo opozicije pokušava da dobije vlast putem revolucije na ulici. 
 
"Mi smo rekli u svakom trenutku, ukoliko glas naroda bude takav da neko drugi ima poverenje, mi ćemo čestitati, idemo u opoziciju. Stabilnost Srbije je najvažnija i najvažnije je da slušamo naš narod", ukazala je ona. 
Komentarišući optužbe opozicije u vezi sa glasanjem građana iz Republike Srpske, Brnabić je objasnila da su ti ljudi građani Srbije. 
 
"Baš kao što neko ko je državljanin Srbije, a živi 15, 20 godina ili 25 godina u Londonu, ima pravo da glasa i glasa. I tim glasovima se oni ponose, ali kad glasa neko iz Republike Srpske koji tu živi praktično, onda oni ne mogu", ukazala je Brnabić. 
 
Prema rečima predsednice Vlade, granicu između Republike Srpske i Srbije je na izborni dan prešlo 20.368 ljudi.
 
Brnabić je istakla da opozicija još uvek nije uložila prigovor u vezi sa regularnostima izbora ni u Gradsku izbornu komisiju, ni u Republičku izbornu komisiju. 
 
"Ali biju ljude ispred Republičke izborne komisije, pokušavaju nasilno da uđu, pokušavaju da uđu sa hladnim oružjem, sa palicama, pendrecima, noževima i tako dalje, ta Srbije protiv nasilja. Zato što ne znaju da Republička izborna komisija nije nadležna za izbore u gradu Beogradu", ocenila je Brnabić. 
  • V

    20.12.2023 07:38
    Fikus
    Nek si ti nama objasnila šta je radila opozicija.
  • Zamisli

    20.12.2023 00:26
    Ej pa
    Ni ne treba nekakav program!!! Samo da vas više ne gledamo i biće super, zamisli!!!
  • BjelogrdićBezMorala

    19.12.2023 22:59
    Pošto "pozicija" nije tokom kampanje pripremala:
    - fantomske glasače (dokumentovano)
    - plaćanje glasača (dokumentovano)
    - postojanje paralelnih spiskova (dokumentovano)
    - organizovanje bugarskih vozova i bosanskih autobusa (dokumentovano)
    - prisustvo i pretnje crnokošuljaša u crnim džipovima (dokumentovano)
    - skupljanje kapilarnih glasova ucenama u JP (dokumentovano)
    - protivzakonitim funkcionerskim akrivnostima (dokumentovano)
    - protivzakonitim angažovanjem predsednika svih građana Srbije za potrebe samo jedne stranke (dokumentovano)

    Nastavi niz!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.