Pušten mladić koji je odgurnuo direktora RZS na protestu, drugi ostaje u pritvoru

Više javno tužilaštvo u Beogradu za Ivana K. (19) traži pritvor jer je 18. decembra tokom protesta "Srbija protiv nasilja" više puta bacio čvrste predmete ka zgradi Republičke izborne komisije.
Pušten mladić koji je odgurnuo direktora RZS na protestu, drugi ostaje u pritvoru
Foto: Beta/AP
On je, navodi se, pokušavao da ukloni zaštitnu ogradu i vređao policajce.
 
Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela za koje se tereti, a to je nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Takođe, Više javno tužilaštvo je posle saslušanja ukinulo zadržavanje Dragoslavu M. (20) zbog sumnje da je na istom protestu ispred zgrade Republičke izborne komisije sprečavao članove komisije da odu, a potom i odgurnuo direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića.

Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu, a posle saslušanja tužilaštvo je osumnjičenom ukinulo zadržavanje.
 
Dragoslavu M. se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, navodi se u saopštenju.
  • Čitalac

    21.12.2023 05:12
    Kraj
    Zato što je vređao pandure?! Ahahhaaaa, pa da li oni nešto drugo i zaslužuju kao predstavnici ne naroda, već isključivo AV-a i odbrane nasilničkog režima? Neverovatno, nisko, jadno i bedno, ali će ovoga puta biti vrlo kratkotrajno, još samo malo i odoše.
  • 9

    21.12.2023 02:10
    Za jajoglavog
    ministra je i jaje čvrst predmet , a tek za Zaghorku. Naprotiv oblačenje nacističke uniforme je samo puko "provociranje" koje je takođe regulisano zakonom , ali je zakon za neke ipak " jednakiji "
  • Prebranac

    20.12.2023 20:57
    Naslov
    Zna li neko da li su pušteni na slobodu nazadnjački razbojnici koji su motkama tukli građane na mostu u Šapcu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija