Transparentnost: SNS za reklame na televiziji potrošila više od sedam miliona evra

Programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić kaže da još nije poznato koliko su stranke potrošile novca u kampanji za izbore.
Transparentnost: SNS za reklame na televiziji potrošila više od sedam miliona evra
Foto: Beta/AP

Može se, kaže on, pretpostaviti da na nivou svih stranaka i svih vrsta troškova, oni u zbiru neće biti manji od 20 miliona evra.

Nenadić je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da su samo za oglašavanje na "glavnim" televizijama, stranke u kampanji potrošile oko devet miliona evra pri čemu je samo Srpska napredna stranka potrošila više od sedam miliona evra. 

"Minimum minimuma troškova koji se može očekivati je 20 miliona evra. Suprotno svim očekivanjima, troškovi kampanje za ove izbore prestići će troškove kampanje za prošlogodišnje izbore", rekao je Nenadić.
 
Dodao je da je povećana diskrepanca između SNS i svih ostalih stranaka po pitanju troškova. 
 
"Ta diskrepanca je postojala i u ranijim izbornim procesima ali je to na prošlim izborima bio odnos 60:40 a sada je SNS potrošio četiri puta nego sve ostale stranke zajedno", rekao je programski direktor TS.  
 
Podaci te organizacije pokazuju da je Socijalistička partija Srbije potrošila oko 1,3 miliona evra za televizijsko oglašavanje, koalicija NADA oko 165.000, lista Srbija protiv nasilja oko 150.000, a koalicija Nacionalno okupljanje oko 100.000 evra.
  • Pera

    21.12.2023 09:46
    Pola milijarde eura je Vucic potrosio na ove izbore i sve mu dzaba,provalio ga narod.
  • Fuj49

    21.12.2023 07:18
    Jednostavno
    Ima se (mislim na narodne pare), može se.
  • felix

    21.12.2023 06:50
    hehe
    pa stranke od države nikad veće novce dobijaju ... KAKO će utrošiti , marketing ili zaluđivanje zgubidana kog briga !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija