Ko je koga tukao: Student kaže da mu je policija iznudila lažno priznanje, MUP poriče

Nakon što je student Dragoslav Milojević, uhapšen prvog dana protesta ispred RIK-a, izjavio za medije da mu je policija iznudila izjavu da ga opozicija plaća za nerede, oglasio se i MUP.

Portal Nova danas je objavio da je ono što su preneli tabloidi, a što je on izjavio u policiji, nije tačno, jer je bio prinuđen na to.

"Želeo bih da objasnim šta se desilo u prethodna dva dana. Pre svega, mene su uhapsili 18. decembra. Policija nas je odvela u policijsku stanicu Stari Grad, ali mene su prvo odveli i tukli u 29. novembru i bukvalno su mi pretili. Na neki nečin su iskazivali silu na mene. Iznudili su mi da dam izjavu u kojoj se navodi da me plaćaju Marinika (Tepić) i Đilas (Dragan) i iznudili su mi da potpišem izjavu u tri primerka", naveo je Milojević za Novu.
 
Dodao je da su mu iznudili izjavu da ga oni plaćaju 150 evra nedeljno, što nije istina.
 
"Svakako mogu da kažem da sam prisiljen i da su me ucenjivali. Nemam veze sa tim, ja sam student istorije i to je najobičnija laž. Tukli su me pendrecima, rukama po glavi i imam povrede po rukama i leđima", naveo je.
Reagujući na ove navode, MUP ističe da je Milojević, koji se tereti za nasilničko ponašanje, na saslušanju pred tužilaštvom izjavio da ga, od trenutka hapšenja niko nije maltretirao. 
 
"Takođe, osumnjičeni je potpisao zapisnik sa saslušanja bez bilo kakvih primedbi, a to je učinio i njegov izabrani branilac. S obzirom na to da je Dragoslav M. tokom saslušanja izjavio da ga je 'neko udario u glavu dok je bio na ulici', iako nije imao bilo kakve vidljive povrede, niti se žalio da je povređen, ponuđen mu je lekarski pregled koji je on odbio", piše u saopštenju MUP-a.
 
On je u svojoj izjavi, između ostalog, naveo da je učestvovao na protestima koalicije "Srbija protiv nasilja", navodeći da ga za to plaćaju "lideri koalicije D. Đ. i M. T., ukupno 150 evra mesečno".
 
MUP podseća da je Milojević uhapšen zbog sumnje da je tokom javnog okupljanja ispred Republičke izborne komisije odgurnuo direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića, dok je bio u društvu Petra Đ. (34) protiv koga je podneta prekršajna prijava zbog učinjenog prekršaja vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča iz Zakona o javnom redu i miru.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje još jednom na sve aktere političke scene u Srbiji da ne zloupotrebljavaju policiju za dnevnopolitičke obračune i da poštuju javni red i mir tokom javnih okupljanja.

  • Плаћеник

    21.12.2023 15:07
    Играш опасну игру.
  • Ja

    21.12.2023 15:00
    @Mirko

    Ne znam Serloce, ako si gledao snimak valjda si primetio da samo potvrdjuje sta mu oni govore dok snimaju. To ti nije cudno, to nema u CSI Miami?
  • Ja

    21.12.2023 14:59
    Da li je ubacen element ili nije, ja svakako verujem da je policija korumpirano smece sacinjeno od kojekakvih vucibatina bez skole. Takodje, proveriti i da li su pravi policajci jer policija ima obicaj da daje znac ke narko dilerima i takozvanim navijacima. Policija je izvor kriminala ovde, a ne neko ko stiti ustav i poredak. Pustite te price iz ctraca, kao oni su plemeniti i cuvaju narod. Cuvaju moj...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija