Brnabić: Posmatrači iz Evrope Šenah i Šider lažu i destabilizuju Srbiju

Premijerka Ana Brnabić rekla je da posmatrači iz Evrope Stefan Šenah i Andeas Šider "lažu" i svojim izjavama o izborima destabilizuju Srbiju, mada u zapisnicima za biračkih mesta nisu imali primedbi.
Brnabić: Posmatrači iz Evrope Šenah i Šider lažu i destabilizuju Srbiju
Foto: 021.rs
"Oni su bili posmatrači koji su predvodili delegacije Evropskog parlamenta i posmatračku misiju Saveta Evrope. Ono što su oni uradili nakon toga, sva njihova gostovanja po medijima, suprotno je sa etičkim kodeksom međunarodnih posmatrača", rekla je Brnabić na TV Pink.
Navela je da su obojica bila na biračkim mestima koje su odabrali, međutim nisu imali primedbi, "ali onda idu na Šolakove medije i danima lažu, maltretiraju, destabilizuju direktno Srbiju jer pričaju da su videli fantomske glasače i da su čuli da je 50.000 ljudi dovedeno u Beograd da glasa".
 
Prema njenim rečima, za Šenaha i Šidera su vrhunac demokratije izbori kosovskog premijera Aljbina Kurtija na severu Kosova koje su Srbi bojkotovali.
"Ali kada nešto kaže (izaslanik Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir) Bilčik, koji je predstavnik najveće grupacije u Evropskom parlamentu, onda je to katastrostofa jer je rekao ono što su Šenah i Šider potpisali, da nisu videli veće napravilnosti", rekla je Brnabić.
 
Premijerka Srbije izjavila je da je na izborima 17. decembra u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) bilo 109 prigovora i 3 žalbe manje nego na izborima u aprilu 2022. godine.
 
Brnabić je rekla da je u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) za beogradske izbore bila samo jedna žalba, da opozicija nije imala zašta da se žali i da je "tek tako" zatražila poništavanje svih izbora.

Komentari 37

  • Predrag BG

    25.12.2023 23:34
    Paralaža brani lažova
    Ko nam priča da stranci lažu- Ana Brnabić, marioneta i ikebana najvećeg lažova u istoriji odmah posle nemačkog barona Minhauzena- Aleksandra Vučića
  • Psiholog

    23.12.2023 18:31
    Frka, panika, paranoja
    Kada strah predje u paranoju, izlaze reči koje obično ne bi izašle ! Što napisa neko gore, popustila samokontrola. Ili joj je možda "šef" opet naredio da javno kaže nešto što on ne sme.
  • Nikola

    22.12.2023 18:09
    Vidim, botivima kažiprst nabildovan do panja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.