VIDEO Hil: SAD se raduju nastavku saradnje sa Vladom Srbije

Izbori su u svakoj zemlji test demokratije i međunarodni posmatrači i OEBS otkrili su brojne nedostatke na nedavno održanim izborima u Srbiji, izjavio je ambasador SAD Kristofer Hil.
On je u video snimku objavljenom na nalogu američke amasade na društvenoj mreži Iks istakao da je važno da Srbija sarađuje sa OEBS i inostranim posmatračima u vezi sa problemima na izborima.
 
Hil je rekao da izbori mogu da dovedu do podela u društvu, ali da bez izbora ne može da bude demokratije, zbog čega su izbori suština demokratskog procesa.
Dodao je da u svakoj zemlji postoji problem što nisu svi srećni ishodom izbora zbog čega pokušavaju da postave pitanja u vezi sa izbornim procesom.
 
 
Hil je rekao da Srbija tim problemima treba da se bavi posredstvom institucija s nadom da će država ojačati zbog toga.
On je građanima Srbije poželeo svu sreću u vezi sa prevazilaženjem problema oko izbora i dodao da bi nakon toga svi mogli da sa svojim porodicama uživaju u praznicima.
 
Dodao je da se Vlada SAD raduje nastavku saradnje sa Vladom Srbije po pitanju zajedničkih interesa, kao što su regionalni problemi i želja Srbije da se u potpunosti pridruži zapadnim nacijama. 
  • Begečanin

    22.12.2023 15:43
    Ne treba ni objavljivati šta ovaj ima da kaže ! Jer dolazi Tramp za predsednika u Americi, a ovome sledi metla !
  • Лиманац

    22.12.2023 15:23
    Персона нон грата
    Кристофер Хил није пожељан од стране грађана Србије!
  • v

    22.12.2023 14:52
    Kristofer
    Ti saradjuj sa vladom koju formira sns, Mi necemo, ni da je priznamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija