Boško Obradović najavio da podnosi ostavku na mesto lidera Dveri

Lider Dveri Boško Obradović najavio je da će u subotu podneti ostavku na mesto predsednika tog pokreta zbog lošeg izbornog rezultata i činjenice da koalicija Dveri i Zavetnika nije prešla cenzus.
Boško Obradović najavio da podnosi ostavku na mesto lidera Dveri
Foto: 021.rs
"Ne možete imati loš rezultat a ostati na čelu organizacije. Ostavka je moralni čin a mi se zalažemo za moral u politici od osnivanja", izjavio je Obradović za televiziju N1.
 
On je rekao da Dveri traže poništavanje izbora na svim nivoima i nove izbore, ali tako da se kompletna opozicija ujedini oko zahteva za slobodne medije i slobodne izbore.
"U Srbiji su pobedili prevaranti. Srbija želi prevarante. I Milica Đurđević Stamenkovski i ja smo, po objektivnim parametrima, političari nove generacije. Ona je jedina žena na čelu partije a ja sam najaktivniji opozicionar. Ali Srbija želi Vučića i Ivicu Dačića koji ih lažu, varaju i kradu već 30 godina. Ili one koji su se pre dva meseca setili da su opozicija, kao Branimir Nestorović i Miloš Jovanović", rekao je on.
Obradović je optužio i Nestorovića i Jovanovića da nisu organizovali nijedan protest protiv vlasti, da nikada nisu bili hapšeni, i da su bili deo sistema.
 
"Ali, nema ljutnje. Kada je izborni rezultat loš, mora da se podnese odgovornost", rekao je on.
 
Dosadašnji lider Dveri je ocenio da kritike iz Brisela na račun uslova u kojima su održani izbori neće uroditi plodom jer se oni bave "trgovinom i biznisom" sa Vučićem i od njega očekuju da im ispuni sve ono što se tiče Kosova, iskopavanja litijuma i drugih stvari koje njih od Srbije interesuju.
  • Gladijator

    23.12.2023 15:33
    Moral
    Bole, pusti moral. Onda ćeš morati da vratiš stranci 30 odela, cipela, kaiševa, košulja... To je 30 000e.
  • Cvejka

    23.12.2023 06:58
    Ostavke vođa partije
    Jednom metlom Vučić počistio pokradenim izborima sve koji su mu išli ""na ruku"" u nekoj meri do sada, i kupio "dr.treće oko"", da još malo zaluđuju ovaj neuki narod.Stvarno ušao ""neki smešan"" virus u ovu zemlju sa Nestorovićem.
    Koliko im je samo preminulih od kovida na njihovu dušu
  • Antun Čupak

    22.12.2023 22:19
    Sada će da se nađe sa Jeremićem na smetlištu istorije!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.