U Višem tužilaštvu u Beogradu nekoliko predmeta u vezi sa izborima

Više javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo da je formiralo nekoliko predmeta po prijavama u vezi sa eventualnim nepravilnostima tokom izbora 17. decembra.
U Višem tužilaštvu u Beogradu nekoliko predmeta u vezi sa izborima
Foto: 021.rs
"Povodom prijave člana RIK-a J.R. da se u 'Štark Areni' odvija paralelno glasanje i da je njemu i njegovim kolegama onemogućen ulazak u Arenu, po nalogu dežurnih tužilaca policija je obavila razgovor sa podnosiocima prijave, nakon čega su upućeni da sve nepravilnosti prijave Republičkoj izbornoj komisiji (RIK)", piše u saopštenju Tužilaštva.
"J.R. je svoje navode ponovio u PS Novi Beograd, a nakon što je RIK saopštio da u 'Štark Areni' nema izbornog mesta, policiji je naloženo dostavljanje izveštaja, kao i povećanje patrolne delatnosti ispred Arene", navedeno je u saopštenju.
Tom tužilaštvu je i-mejlom 17. decembra podneta krivična prijava V.P. protiv NN lica za davanje i primanje mita u vezi s glasanjem i u prilogu je video-snimak dve žene koje govore o navodnoj predaji novca od strane NN lica radi glasanja. Snimak je nastao ispred OŠ "Rade Končar" u Zemunu, pa je tim povodom policiji predat zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, navelo je Tužilaštvo.
 
Tužilaštvo je navelo da je ispitana i navodna kupovina glasova u Batajnici iz kombija. Policija je tamo otišla, ali, kako je rečeno, nije uočila taj kombi, niti zatekla osobe s kojima bi obavila razgovor.
 
Navodi se da je Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet i uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) povodom prijave PS Čukarica od strane člana biračkog odbora iz Socijalističke partije Srbije da je u kutiji sa glasovima za odbornike Skupštine grada Beograda pronađeno osam glasačkih listića za koje se pretpostavljalo da su falsifikovani (četiri za lokalne i četiri za parlamentarne izbore).
 
Tužilaštvo je navelo još nekoliko događaja, uglavnom uz napomenu da nepravilnosti treba prijaviti RIK-u.
 
Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu kao i osnovnim javnim tužilaštvima u Mladenovcu, Obrenovcu i Lazarevcu nisu stigle prijave niti izveštaji o bilo kakvim uočenim nepravilnostima u vezi sa glasanjem 17. decembra, piše u saopštenju.
  • Fuj49

    23.12.2023 18:49
    Vrzino kolo
    Stara igra sa uvek istim ishodištem: po nekim prijavama je postupljeno, ali ništa relevantno nije pronađeno. Vlasti rade svoj posao, ali krivaca nema. Sistem nije zakazao. Idemo dalje.
  • Plaćač poreza

    23.12.2023 16:14
    U školi u Nišu na nepostojećem biračkom mestu škola Sava Popović ulica Koste Nađa glasalo 1345 birača koji nisu ni upisani u birački spisak. Ispostavilo se da su u Nišu glasali za BG izbore.
  • Nik

    23.12.2023 14:15
    Fali ovaj za ogranizovanu kradju i ovaj za udruzivanje radi izvresenja krivicnog dela

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija