Bivši radnici propalih preduzeća prekinuli štrajk glađu nakon poziva iz Vučićevog kabineta

Više od 200 bivših radnika iz četiri propale kuršumlijske firme prekinulo je štrajk glađu koji su otpočeli 22. decembra, sa zahtevom da im se isplate zaostala dugovanja od pre 15 godina.
Bivši radnici propalih preduzeća prekinuli štrajk glađu nakon poziva iz Vučićevog kabineta
Foto: Pixabay

Oni su radikalizaciju protesta prekinuli nakon što su dobili poziv za razgovor iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prema rečima Nebojše Krstića, jednog od bivših radnika, štrajkači su prekinuli protest nakon poziva da sutra dođu na razgovor sa predsednikom republike.
 
"Šef kabineta gospodin Ivica Kojić mi je kazao da nije ni ucena ni pretnja, već me zamolio da mislimo na zdravlje tih ljudi kloji su stari, da ne bi čekali ishod sastanka koji je zakazan za sutra u 12.30 časova sa Aleksandrom Vučićem, a ukoliko ne budemo bili zadovoljni sastankom mi štrajk možemo da nastavimo", rekao je on za N1.
On je dodao da su imali dva hitna slučaja, kada su dve žene završile u bolnici, te da su morali da prekinu štrajk glađu.
 
Bivši zaposleni su, kako kaže, otišli kućama, ali će se u utorak ponovo okupiti u 12 sati da čuju ishod sastanka. Nakon toga će odlučiti da li će nastaviti štrajk, kaže Krstić.
 
Bivšim radnicima "Šik Kopaonik", modne konfekcije "7.jul", zemljoradničke zadruge "Budućnost" i fabrike "Metalac" država duguje 210 miliona dinara, a reč je o 825 ljudi, koji pojedinačno potražuju od 100.000 do 600.000 dinara.
  • zztop

    24.12.2023 22:08
    Verujem u proročanstvo braće tarabića ...
  • Djordje

    24.12.2023 19:22
    Tuzno!
    Ne znam da li zalim oce ljude ili da ih protresem i pitam, pobogu zar ne vidite da vam se smeje u lice! Strasno! Tuzno!
  • Ja

    24.12.2023 17:57
    Opa
    Verujete svakome. Resice, ali kada se svi poljubite u lakat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.