MUP o incidentima: Svako ko pokuša nasilno da uđe u institucije biće procesuiran

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvao je okupljene na protestu "Srbija protiv nasilja" da ne narušavaju javni red i mir.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve učesnike jučerašnjeg protesta u Beogradu, kao i organizatore ovog skupa ispred liste 'Srbija protiv nasilja' da poštuju zakone Republike Srbije, ne narušavaju javni red i mir i da se uzdrže od nasilnih pokušaja ulaska u zgradu Skupštine grada Beograda, kao i ostale zaštićene objekte", navodi se u saopštenju.

Kako piše u saopštenju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i sačuvaće javni red i mir i bezbednost svih građana, kao i njihove imovine Republike Srbije.
 
"Napominjemo da je nasilni upad u zaštićeni objekat podložan krivičnoj odgovornosti i svako ko pokuša nasilno da uđe u institucije biće procesuiran u skladu sa zakonom", dodaje se u saopštenju.
Iz MUP-a podsećaju i na sastanak koji su 16. decembra imali sa predstavnicima liste "Srbija protiv nasilja", kada su im rekli da imaju saznanja o planiranim organizovanim skupovima, kao i o nasilnom upadu u institucije.
 
"Predstavnici liste 'Srbija protiv nasilja' garantovali su da do takvih incidenata neće doći", zaključuje se u saopštenju MUP-a.
  • Juca

    25.12.2023 07:52
    Ovi ne razumeju da instituciju čine ljudi, a ne zgrade.
  • R49

    25.12.2023 07:30
    Znate na koga misim
    Hraniš kuče da te ujede.
  • Aca B

    25.12.2023 00:46
    Ko vas ne zna
    A ko donosi odluku o tome šta je nasilno a šta nenasilno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.