Svetski mediji o demonstracijama: Žandarmerija koristila suzavac, juriš na skupštinu kamenicama

Bilo je povređenih i uhapšenih, prenose šturo nemački mediji agencijske izveštaje iz Beograda nakon nereda ispred Skupštinom grada, preneo je danas Dojče vele.
Svetski mediji o demonstracijama: Žandarmerija koristila suzavac, juriš na skupštinu kamenicama
Foto: FoNet

"Okupljeni na protestu su ovog puta krenuli ka Skupštini grada u koju su nasilno hteli da prodru. Žandarmerija je upotrebila suzavac, javljaju lokalni mediji", piše najveća nemačka agencija DPA.

Agencija prenosi zvanične podatke da je povređeno 30 policajaca i uhapšeno više od 30 demonstranata.

Izveštaji na onlajn-portalima nemačkih medija mahom se baziraju na tom kratkom izveštaju DPA, u kojem se podseća da deo opozicije optužuje vlast za tešku izbornu prevaru.
 
Portali citiraju predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je u nedelju rekao da postoje čvrsti "dokazi" da je nasilje planirano i da u toku nije nikakva "revolucija".
 
"Juriš na skupštinu štanglama i kamenicama", naslovio je tabloid Bild.
 
U izveštaju se podseća da je međunarodna posmatračka misija na izborima ustanovila niz "nepravilnosti", od nasilja i kupovine glasova, do namenskog punjenja glasačkih kutija.
 
"Ministarstvo spoljnih poslova u Berlinu objavilo je, pozivajući se na izveštaj, da su takvi prekršaji 'neprihvatljivi za zemlju sa statusom kandidata za EU'", podseća Bild. 
  • МилеНС

    26.12.2023 08:18
    Ко ту кога млати
    Пошто је већ сада доказано (видео снимцима и фотографијама) да у маси има младих, курсиста службеника муп-а у цивилу који су истим тим каменицама гађали и шипкама лупали врата (подстрекивали насиље ) па касније мало припомогли у хапшењима а онда добили пендреком по глави од колега јер га нису препознали да би га Бата Сантос Керамика посетио у болници и прозвао сиротим полицајцем повређеним од стране "бесне руље" уз најоштрију осуду протеста рачунам да ће се народ једном више опаметити и схватити да за сваки протест власт убацује провокаторе и да ће то бити и убудуће те да се начин протеста МОРА мењати... ниси криви објекти и улице него конкретни ЉУДИ.
  • Zemlja čudesa

    26.12.2023 01:11
    A Vesara odlepio... Taman je uspeo da isprevrće kocke kako treba da ne cepaju obuću.
    Svima koji smatraju da je uvoz glasača iz inostranstva ili podmićivanje i ucenjivanje za glas "volja većine" želim prijatan doživotni boravak u ovom biseru demokratije. I nikada nemojte zaboraviti jednu stvar - i vi ćete jednog dana doći na red za čerupanje kada omiljenom vođi ponestane ostalih.
  • Sanda

    25.12.2023 22:44
    @Branimir
    Vaše pitanje pokazuje potpuno neznanje. Te strance iz OEBS-a je kao posmatrače i kontrolore pozvala srpska vlada, te oni imaju sva prava da komentarišu izborni kriminal. U Beogradu je, svidelo se to Vama ili ne, pobedila opozicija. Za druge gradove ne znam. Zašto se niste bunili kad je prošle godine EU dala više od 150 miliona evra za stabilizovanje energetske situacije? Ili Evropska banka 25 miliona evra, bespovratno za gasovod. Ovde licemerje i bezčašče cveta, kao marihuana u Jovanici. Stidite se!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.