Zaharova: Оčigledni pokušaji Zapada da destabilizuje Srbiju

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da su "očigledni pokušaji Zapada da uzdrma situaciju u Srbiji uz pomoć tehnika majdanskih prevrata".
"Očigledni su pokušaji kolektivnog Zapada da uzdrma situaciju u zemlji tehnikama 'majdanskih prevrata'. Striktno poštovanje slova i duha Ustava Srbije, poštovanje izbora srpskog naroda, koji je glasao za nacionalne interese svoje zemlje, jedina je moguća reakcija", rekla je Zaharova za rusku državnu agenciju TASS.
Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko takođe je danas izjavio da se "opozicioni protesti u Srbiji organizuju i izvode u skladu sa principima i tehnologijama majdanskih revolucija", što je termin koji se koristi za smenjivanje vlasti masovnim demonstracijama, poput onih iz 2014. na kijevskom trgu Majdan.
Bocan-Harčenko je za televiziju Rasija 24 rekao da ga je "predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas informisao da Zapad stoji iza protesta u Beogradu", na koje opoziciona koalicija "Srbija protiv nasilja" poziva uz tvrdnju da su izbori bili nepošteni.
 
"Opozicija je započela proteste, koji su ohrabreni i podržani iz inostranstva. Vučić je pričao o tome, ne mogu da ulazim u detalje, jer je reč o poverljivim informacijama. Ali on ima neoborive dokaze da podsticanje i podrška dolaze sa Zapada", rekao je Bocan-Harčenko posle sastanka sa predsednikom Srbije u Beogradu.
 
  • Vuk

    26.12.2023 10:01
    @Jovan
    Jeste, bio je najbolji. Napadi ustaške emigracije, dvocifrena inflacija, selidba fabrika pod izgovorom opasnosti od ruskog napada, tucanje kamena na Golom otoku čak i za glupi vic o vladaru, par-nepar, bonovi za gorivo, bon za topli obrok, markice za hranu i tekstil, jednoumlje, korupcija, nepotizam i javašluk čak i u kontroli leta pa smo jedini imali sudar putničkih letelica u vazduhu. SAD je ta koja je izdala direktivu za izazivanje tzv. "tihih revolucija" u socijalističkim zemljama i na kraju upravo ta koja je izmenila da albanski teroristi više to nisu i napala SRJ sa ciljem otimanja teritorije, ali koga to briga, daj da za sve okrivimo Rusiju. Ako je vama mozak ispran pa ste umislili da smo u SFRJ živeli u utopiji, moraćete sačekati da svi mi koji se sećamo kako je stvarno bilo pomremo.
  • Zare

    26.12.2023 08:28
    @Rusofil
    Kako bese idu reci iz Borine pesme "skini paucinu s ociju"
  • Веља

    26.12.2023 07:51
    Веља
    Подржавате Издајника Вучића који је јавно признао Косово! Никада Руси нису нам били пријатељи нити ће бити упамтите јер увек су нас издали када су били најпотребнији и та бесмислена Рудофилија о Православној браћи је наметнута од стране УДБ-е!!!М*шшш и што даље од Србије и наше Деце!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".