Inspekcija na više od 1.700 poljoprivrednih parcela utvrdila nepravilnosti

Poljoprivredna inspekcija je do sada kontrolom parcela, prijavljenih za podsticaje u e-agraru, na 1.703 utvrdila nepravilnosti.
Inspekcija na više od 1.700 poljoprivrednih parcela utvrdila nepravilnosti
Foto: 021.rs
U toku je podnošenje inicijative za pasivan status za 1.504 registrovana poljoprivredna gazdinstva (RPG).
Kontrola koja je, kako je objavljeno na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, počela 15. avgusta, obavljena je kod 1.670 RPG na 1.777 parcela, a "na ovom prioritetnom zadatku bili su angažovani gotovo svi kapaciteti poljoprivredne inspekcije".
U najvećem broju slučajeva nepravilnosti se odnose na neobrađene parcele na kojima se nalazi šuma, objekti, parlog, prirodne livade, a u nekim slučajevima je utvrđeno i više nepravilnosti, na terenu je na određenim parcelama zatečen objekat, neobrađeno ili delimično obrađeno zemljište, kao i više netačno prijavljenih kultura.
 
Gde je utvrđeno da su poljoprivrednici prijavili pogrešnu kulturu, data je opomena i rok da nosioci gazdinstva isprave podatke, a takav slučaj je zabeležen kod 95 RPG.
 
Kontrole će, kako je navedeno, biti nastavljene.
  • Poljoprivrednik

    27.12.2023 16:21
    To za kulture je besmisleno. Neretko dolazi do preoravanja useva i onda morate da posejete drugu kulturu. Zasto zbog toga kaznjavati ? A mogli bi ste i malo korumpirane politicare da hapsite , posebno na lokalu .
  • građanin

    27.12.2023 13:02
    Hmmm
    Hoćete proteste?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija