Četvoro učesnika protesta dobilo mesec dana pritvora, sedmorica sklopila sporazum o krivici

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana četvoro učesnika protesta ispred Skupštine Beograda.
Četvoro učesnika protesta dobilo mesec dana pritvora, sedmorica sklopila sporazum o krivici
Foto: Pixabay
Oni su osumnjičeni za nasilničko ponašanje na javnom skupu u sticaju sa pozivanjem na nasilnu promenu ustavnog uređenja.
Pritvor je određen osumnjičenima A. M. (39), R. S. (58), T. B. (26) i J. P. (54) zbog "postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo".
Sud je odredio meru zabrane napuštanja stana bez primene elektronskog nadzora za pet osoba koje su privedene posle nedeljnog protesta ispred Skupštine Beograda.
 
Sedmorica okrivljenih su sa javnim tužiocem zaključili sporazume o priznanju krivičnog dela i osuđeni su na uslovne kazne od godinu do dve godine zatvora i novčane kazne u rasponu od 10.000 do 20.000 dinara.
 
Okrivljeni P. P. (44) pušten je pošto, prema navodima Višeg suda, predlog za određivanje pritvora nije bio osnovan.
  • Plaćač poreza

    27.12.2023 14:49
    Učesnici protesta brane državu i Ustav od nasilne promene ustavnog uređenja od onih koji su izbore pokrali i namestili rezultate! Srbija je jedina država u Evropi koja studente drži u zatvorskim ćelijama. To postoji još jedino u Iranu valjda. Vučić nikada nije hteo da bude deo Evrope i Evropskih vrednosti. On se uvek divio diktatorima od Gadafija, Putina, Alijeva. Dole diktatori!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.