Uhapšen napadač na novinara N1, određeno mu zadržavanje

Napadač na novinara TV N1 Mladena Savatovića M.G. uhapšen je i tereti se za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskog priredbi ili javnom skupu.

Kako piše Nova.rs, uhapšenom M.G. je po nalogu tužioca, zbog napada na novinara tokom izveštavanja sa protesta ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK), određeno zadržavanje do 48 sati.

Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet zbog napada na reportera N1 Mladena Savatovića tokom izveštavanja sa protesta, koji se dogodio 25. decembra 2023. godine u Ulici kralja Milana.

Savatović je posle napada objasnio da je čekao poslednje uključenje uživo, da je stajao između zgrade Republičke izborne komisije i Predsedništva i da mu je prišao muškarac i počeo da dobacuje nešto nerazumljivo.
 
"Jednom me je uhvatio za desnu ruku, i tako nekoliko puta. Odlazio je i vraćao se. Ova poslednja 24 časa bila su veoma stresna za nas reportere na terenu, izmoreni smo. I ja sam bio malo ironičan i ciničan prema njemu, ali nema opravdanja da se neko ovako ponaša", rekao je Savatović.
 
Jedan korisnik društvene mreže X podelio je snimak i naveo da je osoba koja je napala reportera N1 ista ona ko
  • Bane

    28.12.2023 12:31
    Izazvan
    Reporteru je prvo smetalo što gradjanin mirno stoji i gleda i drsko mumse obratio. Onda ga je pitao da li je normalan ili slično , i na kraju je tražio da ga ovaj udari. Koga ovde treba privesti ? Šta je to gradjanin strašno uradio da bi se priveo ?
    Komentar Žeksa je smešan " jedan lik je reko " "neko u gomili je baš taj" ma daj molim te
  • Antun Čupak

    28.12.2023 11:33
    Bravo policijo,svi građani su jednako vredni,i svi treba da dobiju zaštitu kao što je činom hapšenja bitange i dokazano!!!
  • @Žeks

    28.12.2023 06:34
    Zasto odmah provokator? Mislite da u ovoj zemlji nema manijaka koji samo cekaju povod da iskale svoje frustracije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija