Uhapšeni vlasnik splava "Kartel" i još troje ljudi

Vlasnik splava "Kartel" i još troje ljudi uhapšeni su i određeno im je zadržavanje od 48 sati.
Uhapšeni vlasnik splava "Kartel" i još troje ljudi
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Oni su uhapšeni povodom potonuća tog splava, zbog sumnje da se "u njihovim radnjama stiču elementi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti".
 
U periodu od 48 časova osumnjičeni će biti saslušani, a nakon iznošenja njihove odbrane Prvo osnovno  javno tužilaštvo u Begradu će doneti odluku da li postoji zakonski osnov da se prema nekom od osumnjičenih predloži određivanje pritvora.
Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, u toku dokaznog postupka biće naloženo veštačenje u okviru kog će veštak dati svoj nalaz i mišljenje na osnovu raspoloživih dokaza, kao i pregleda objekta.
Zatim će biti ispitani oštećeni i izvedeni dokazi na osnovu kojih će biti utvrđeno kolika je visina imovinske štete koja je nastupila usled kritičnog događaja, te da li su neka lica zadobila povrede tom prilikom, kao i pribaviti medicinsku dokumentaciju kako bi se utvrdila vrsta i težina povreda koje su eventualno zadobili.
 
To tužilaštvo je naložilo policiji da utvrdi da li je potonuću splava "Kartel" prethodila tuča, pa će se utvrditi identitet onih koji su učestvovali u toj tuči, kao i da li su prilikom tuče pojedinci zadobili povrede.
 
Nakon prikupljanja svih raspoloživih dokaza i utvrđivanja činjeničnog stanja, Tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju.
  • Goran

    28.12.2023 19:51
    Neverovatno je kako tužilaštvo zna da radi svoj posao i preduzme sve odgovarajuće radnje u svim predmetima sem u predmetima kad su počinioci krivičnih dela iz SNS-a ili bliski SNS-u.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.