Jakšić: Zapad čuva Vučića, beogradski izbori će najverovatnije biti ponovljeni

Politički komentator Boško Jakšić izjavio je danas da će Zapad priznati rezultate republičkih izbora u Srbiji, a da će beogradski izbori najverovatnije biti ponovljeni.
Jakšić: Zapad čuva Vučića, beogradski izbori će najverovatnije biti ponovljeni
Foto: Medija centar Beograd
Jakšić je kazao da Sjedinjene Američke Države (SAD) i Evropska unija (EU) ne žele da ugroze vlast Aleksandra Vučića zbog prihvatanja i realizacije Ohridskog sporazuma o rešavanju pitanja Kosova. 
 
"Veliko je pitanje da li će zapadni političari i vlade ići dalje od, za sada, retoričkih upozorenja da izbori u Srbiji nisu bili regularni. Moguće je da će se formirati međunarodna komisija koja bi ispitala navode o neregularnostima na izborima, ali to bi se odnosilo samo na beogradske izbore", rekao je Jakšić. 
Dodao je da Vučić neće pod zahtevima opozicije prihvatiti ponavljanje gradskih izbora. 
 
"Vučić može da da mig Nestoroviću da se ide na ponavljanje izbora. I na tom fonu bi Zapad mogao da pritisne Vučića, bez poništavanja republičkih izbora", ocenio je komentator. 
On smatra da bi međunarodni faktori mogli da utiču na Vučića da ponovljeni gradski izbori budu održani pod ravnopravnijim i regularnijim uslovima nego prethodni. 
 
"Očekujem da će se pod pritiskom EU, RTS otvoriti prema opozicionim učesnicima izbora i da neće biti organizovanog dolaska u Beograd birača iz Republike Srpske i unutrašnjosti Srbije", rekao je Jakšić. 
 
Bez obzira na uticaj ruskih obaveštajnih službi i informacijama o obojenoj revoluciji u Beogradu, dodao je, o sudbini Vučića odlučuje Zapad, a ne Moskva. 
 
"Zapad će sačuvati Vučića zbog Kosova, odnosno primene prihvaćenog Ohridskog sporazuma. Vučić je sve predao Prištini, a sada se očekuje da javno saopšti da se neće protiviti prijemu Kosova u Ujedinjene nacije i ostale međunarodne organizacije", kazao je Jakšić. 
 
Prema njegovim rečima, Zapad je dozvolio Vučiću da proteklih meseci govori sve suprotno od onoga s čime se saglasio u Ohridu i Briselu, "ali samo do održavanja izbora". 
 
"Izbori su prošli, sačekaće se formiranje vlade i tada će početi Vučiću da otkucava sat da sprovede sve što je prihvatio vezano za Kosovo. On nikada nije bio u tako stešnjenoj vremenskoj situaciji kao što je sada. Od Vučića se očekuje da pošalje poruku Rusiji, Kini i članicama EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova, da on nema ništa protiv prijema Kosova u UN", naglasio je Jakšić.
  • Fića

    29.12.2023 09:00
    "@:Državni puče..."
    Koji je to, po redu, "državni auto - puč"...?!
    :)
    AVAV -e, "priznavaj" ili francuzi "otvaraju AplikaCiju"...!
    Vidiš li
    kako su za CG "pootvarali", pa kompanjon zebe u Dubajji...?!
    :)
  • Mrgud

    29.12.2023 08:37
    ...
    nismo suvereni i ako se ne ide niz zapadnjacku dlaku ne moze se doci do promena za koje se opet gradjani ne pitaju.
    U prevodu nema ni pozicije ni opozicije nego samo politicara koji stoje u redu za mrvice tatica sa zapada.
  • pera

    29.12.2023 01:23
    ..
    @branislav
    Tacno. I da kaze 'Nisam, lazu'. I gotovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.