Crtina poruka koju je agencija odbila da objavi: Da ne varaju, ne bismo ih uhvatili

Organizacija Crta objavila je da kompanija koja se bavi izdavanjem spoljnih reklama odbila da objavi njihovu oglasnu poruku, iako inače već godinama bez problema sarađuju.
Crtina poruka koju je agencija odbila da objavi: Da ne varaju, ne bismo ih uhvatili
Foto: 021.rs
Kako su naveli u objavi na društvenoj mreži "X" kompanija "Alma Quattro" je ovo odbijanje obrazložila time da "Crta" ovakvom porukom "krši Zakon o oglašavanju".

U objavi, koja se tiče izbora, napisana je poruka "Da ne varaju, ne bismo ih uhvatili".
"Naš pravni tim odbacuje obrazloženje 'Alma Quattro' kao potpuno neosnovano. Pošto je, po Zakonu, oglašivač odgovoran za sadržaj poruke, a mi kao oglašivač smo spremni da preuzmemo punu odgovornost za izrečeno, ne vidimo zašto nam nije omogućeno da se oglasimo", navodi Crta.
Kako dodaje ova organizacija, posle loše ocene parlamentarnih, a posebno beogradskih izbora, koju je ova organizacija iznela, kako navode, isključivo na osnovu činjenica koje su prikupili i dugoročnim posmatranjem predizbornog perioda, kao i posmatranjem izbornog dana, oni su se našli na udaru optužbi i uvreda sa vrha države.
 
"Optužuju nas da 'destabilizujemo zemlju', da smo 'najobičniji lažovi', da nemamo 'veze s objektivnošću'… Ne želimo pred javnošću da ćutimo na takve napade, te smo, između ostalog, hteli i da na nekoliko bilborda objavimo ovaj oglas", navodi Crta u objavi. 
 
Iz Crte postavljaju pitanje da li je odluka ove agencije da ih cenzuriše "posledica straha od političkih pritisaka i odmazde, koji pogađa i poslovne subjekte u ovom društvu".
  • Kika

    29.12.2023 14:45
    Zapravo
    Da ne varaju, ne bismo ih uhvatili.
  • Nik

    29.12.2023 13:07
    Komisija za cenzuru preCednika drzave, ovaj, stranke, nije odobrila isticanje ove poruke.
  • Goran

    29.12.2023 12:37
    @felix
    Nepismenko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija