POKS: Odbili smo ponudu da formiramo vlast sa SNS i SPS u Beogradu

Pokret obnove Kraljevine Srbije, koji je na izborima za Skupštinu grada Beograda u okviru koalicije NADA osvojio tri odbornička mandata, odbio je ponudu Aleksandra Šapića za učešće u vlasti.
POKS: Odbili smo ponudu da formiramo vlast sa SNS i SPS u Beogradu
Foto: Beta/AP
POKS navodi da je odbio ponudu da učestvuje u formiranju većine sa SNS i SPS.
 
"I pored nezapamćene izborne krađe i mahinacija vlasti oko lažnih prebivališta i duplih biračkih spiskova, SNS i SPS su izgubili većinu u Beogradu. To jasno pokazuju rezultati čak i ovih neregularnih izbora. Izborna volja Beograđana je nedvosmislena da su željni promena u svom gradu i državi. Naša saradnja sa Novim DSS postoji već tri godine i nastaviće se, tako da je ovo za nas više nego nepristojna ponuda, tim pre što se Miloš Jovanović u ime koalicije već izjasnio da je odbija", izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

"POKS ne može biti u vlasti sa onima koji de fakto priznaju lažnu državu Kosovo i rasprodaju ekonomske i ekološke resurse naše zemlje, krše ustav i celu državu pretvaraju u svoj partijski plen. Ne možemo, niti ćemo ikada biti u vlasti u Beogradu sa onima koji krše zakone i koji su leglo korupcije i kriminala u našem gradu", dodao je Mihailović.

POKS poručuje da je narodno nezadovoljstvo opravdano i da će se to jasno pokazati i na protestu ProGlasa sutra u Beogradu. 
 
"Ponovljeni izbori su jedino rešenje iz političke krize u koju je vlast po ko zna koji put dovela Srbiju, ovoga puta svojom izbornom krađom", zaključak je saopštenja POKS-a.
  • Zare

    29.12.2023 17:07
    Sta je to sa Dacicem! Smatrao sam ga mudrim politicarem a evo sada nije u stanju da se odveze od broda koji tone. Da nije mozda neka ucena u pitanju?
  • Veternik

    29.12.2023 14:47
    Bravo za POKS !
    Inače koliko je ubedljiva pobeda opozicije u Beogradu i poraz Vučića i SNS-SPS-a i pored krađe glasova, pokazuje ovaj podatak:
    Pogledajte rezultate izbora u Beogradu, i pogledajte broj glasača za stranke koje su rasuli glasove jer nisu prešle cenzus. NS, Dveri-Zavetnici, DJB-Tadić su u zbiru imali 60.000 glasova u Beogradu (ali se to rasulo zbog cenzusa i jer se nisu ujedinili pred izbore).
    A sad pogledajte koliko je SPS dobio glasova u Beogradu, dobio je 43.000 glasova.
    To jasno pokazuje da narod više u Beogradu ne želi SNS-SPS vlast.
    Inače nauk za desnu opoziciju da od sada na izbore izlaze ujedinjeni kako se nebi rasipali glasovi zbog cenzusa, jer ovih 60.000 je bilo i više nego dovoljno da opozicija formira vlast u Beogradu, i bez Nestorovića i bez ponavljanja izbora.
  • smejurija

    29.12.2023 14:12
    Čisto da se zna da ih još niko nije ni pitao nego se na ovaj način unapred javljaju da su na raspolaganju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija