Kragujevački advokati protestovali u znak podrške kolegi koga je napao policajac

Više desetina kragujevačkih advokata protestovalo je u znak solidarnosti i podrške kolegi Vujici Aleksiću, koga je, kako tvrde, u Policijskoj upravi, dok je obavljao advokatski posao, napao policajac.
Kragujevački advokati protestovali u znak podrške kolegi koga je napao policajac
Foto: 021.rs (arhiva)
Oni su se u podne okupili ispred sedišta Advokatske komore u Kragujevcu.
 
Potom su u protestnoj koloni prošli kroz centar grada do sedišta Policijske uprave na Trgu slobode.
Advokat Vujica Aleksić je 11. decembra bio pozvan kao pravni zastupnik maloletnog lica u službene prostorije Policijske uprave, gde je maloletnik trebalo da bude saslušan.
 
On je ispričao da su se njih dvojica uredno prijavili na prijemnom šalteru, odakle su upućeni u kancelariju policijskog službenika u kojoj je trebalo da se obavi saslušanje, ispred koje su čekali čitav sat vremena pre nego što ih je pozvao da uđu.
"Tada mi je policijski službenik rekao da advokat nije potreban i da izađem napolje. Ja sam izašao i ponovo pokucao na vrata, ljubazno se predstavio i ponovio da sam branilac maloletnika i da je prisustvo neophodno od prve faze postupka. On me je izgurao napolje, savio mi je ruku i gurao kroz hodnik", rekao je Aleksić.
 
Dodao je da mu je "policijski službenik tada rekao da može da uđe tek kada ga on pozove i pitao ko ga je uopšte pustio i kako je smeo da uđe, a potom dva puta upozorio da mu izdaje naređenje".
 
Aleksić se obratio sektoru unutrašnje kontrole MUP i podneo pritužbu na rad policijskog službenika, a njegova punomoćnica je podnela i krivičnu prijavu.
 
"U Policijskoj upravi se vodi disciplinski postupak, ali me zabrinjava što od nadležnog javnog tužilaštva joše nema nikakve reakcije", rekao je Aleksić.
  • Slobodan

    30.12.2023 12:08
    Struka
    ...je problem,naleteo si na policajca sa stranačkom značkom a ne sa diplomom.
    E sada svaki dan u javnost kako je prošao sa ukp i kako ide sut,tužba je podnesena......pa da vidimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.