Protest ProGlasa danas u podne: Specijalni gost Rade Šerbedžija

Inicijativa ProGlas pozvala je građane na protest u Beogradu, koji će biti održan u subotu, 30. decembra, od 12 časova, kod Terazijske česme, pod sloganom "Ne pristajemo".
Najavljeno je da će kao specijalni gost na protestu govoriti glumac Rade Šerbedžija.
 
Obratiće se i glumica Svetlana Ceca Bojković, profesori Miodrag Jovanović, Filip Ejdus i Oliver Tošković.
Najavljeno je da će govoriti i Srđan Cvijić - kontrolor na nedavno održanim izborima, Marinika Tepić i Miroslav Aleksić ispred koalicije "Srbija protiv nasilja", košarkaš Vladimir Štimac ispred koalicije NADA, kao i studentkinja Emilija Milenković.
 
Voditelj programa biće novinar Željko Bodrožić.
Nakon govora kod Terazijske česme, učesnici protesta uputiće se Ulicom kralja Milana do "Londona", odakle će skrenuti u Kneza Miloša, da bi potom stigli ispred zgrade Ustavnog suda.
 
Inicijatori ProGlasa još ranije su pozvali sve da složno, mirno i odlučno poruče da ne pristaju na prekrajanje izborne volje, da ne pristaju na obesmišljavanje demokratije i vladavine prava i da ne pristaju na rađanje ogoljene autokratije u Srbiji.
 
"Zbog izneverene izborne volje građana, ProGlas zahteva da se novi parlamentarni i lokalni izbori u celoj Srbiji održe u roku od šest meseci nakon procesa temeljne promene izbornih uslova", podseća se u saopštenju. 
  • Pop

    30.12.2023 14:05
    Progas
    Pametan je Šerbedžija a i Bjela neće ljudi da se blamiraju sa takovom opozicijom i lažovima od političara nema promene vlasti.Shvatili su da je narod pametan i da narod tačno zna koliko ko vredi žalosno je što uvlačite ovu mladost i studente u vaše prljave radnje.
  • Jelesije

    30.12.2023 12:33
    Taj Šerbedžija nije poželjan ni u Hrvatskoj!
  • Dr patak

    30.12.2023 10:46
    Vucko car

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.