Poništeni rezultati na još dva biračka mesta: Ubacila dva listića, birački odbor pokušao da zataška

Republička izborna komisija (RIK) poništila je rezultate parlamentarnih izbora na još dva biračka mesta.
Poništeni rezultati na još dva biračka mesta: Ubacila dva listića, birački odbor pokušao da zataška
Foto: 021.rs
RIK je poništila rezultate na biračkom mestu broj 7 u Petrovcu na Mlavi, kao i na biračkom mestu broj 20 u Mionici.
 
Glasanje na biračkom mestu 7 u Petrovcu na Mlavi poništeno je zbog toga što je utvrđeno da su pojedini birači na svojim rukama imali tragove nevidljivog spreja, a da im je dopušteno da glasaju uz opravdanje da nisu glasali na drugim biračkim mestima, već da je došlo do tehničke greške.
Kako je dodao izvestilac za ovu tačku dnevnog reda, birački odbor je nakon što je pregledom UV lampom utvrđeno prisustvo tragova nevidljivog spreja mogao da omogući glasanje samo ukoliko su podneli na uvid rešenja da su članovi biračkog odbora.
Na biračkom mestu broj 20 u Mionici, glasanje je poništeno na osnovu primedbe u zapisniku rada u kojem je navedeno da je jedna žena u glasačku kutiju ubacila dva glasačka listića, da su drugi članovi biračkog odbora to primetili, ali da nisu reagovali i pokušali su da utiču na to da se to ne prijavi.
 
RIK je utvrdio da su ove nepravilnosti bile upisane u zapisinik rada biračkog odbora pod tačkom 15, na osnovu čega je glasanje i poništeno.
 
Podnosilac prigovora o nepravilnostima na ovim biračkim mestima je lista "Nacionalno okupljanje".
  • Mionica

    30.12.2023 12:48
    Kad se ponavljaju izbori na ovim mestima ? Jer danas se ponavljaju izbori, glasanje već teče, ne verujem da su na ovim mestima stigli da ponove za 1 dan posle poništenja ?
  • Lošmi

    30.12.2023 09:17
    Bugarski voz.
    Odkuda dva listića ako nije zadnji vagon bugarskog voza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija