Danas ponavljanje izbora za narodne poslanike na 35 biračkih mesta u Srbiji

Ponavljanje izbora na 35 biračkih mesta, bojkot koalicije 'Srbija protiv nasilja'
Danas ponavljanje izbora za narodne poslanike na 35 biračkih mesta u Srbiji
Foto: 021.rs
Na 35 biračkih mesta u Srbiji danas se ponavlja glasanje za vanredne parlamentarne izbore, koji su održani 17. decembra.
 
Na ponovljenim izborima, koje je koalicija "Srbija protiv nasilja" ranije saopštila da će bojkotovati, biračka mesta otvorena su u 7 časova, a glasanje će trajati do 20 časova, do kada traje i izborna tišina.
Kako je saopšteno iz Republičke izborne komisije (RIK), glasanje za narodne poslanike ponavlja se na pojedinim biračkim mestima u Nišu i Subotici, kao i u nekim biračkim mestima u opštinama Babušnica, Bojnik, Veliko Gradište, Vlasotince, Trstenik, Žagubica, Кoceljeva, Lebane, Petrovac na Mlavi, Plandište, Raška, Svrljig, Tutin, Ćuprija, Aranđelovac, Кosjerić, Kula, Topola i Ćuprija.
Glasaće se i na tri biračka mesta za Skupštinu grada Beograda, na biračkom mestu broj 73 u gradskoj opštini Voždovac i biračkim mestima broj 15 i 122 u gradskoj opštini Novi Beograd.
 
Koalicija "Srbija protiv nasilja" saopštila je ranije da neće učestvovati na ponovljenim izborima, jer ne želi da učestvuje u nastavku "izborne lakrdije".
 
Predstavnici ove koalicije od 18. decembra organizuju proteste u Beogradu sa zahtevom da se izbori ponište, zbog neregularnosti i kršenja izborne volje građana, a više poslanika i funkcionera stranaka koje čine izbornu listu "Srbija protiv nasilja" štrajkuje glađu.
  • Predlog opoziciji

    30.12.2023 13:06
    Da svi opozicioni glasači glasaju za stranke koje su blizu cenzusa, ako pređe cenzus još neko time će bar 4-5 mandata otkinuti SNS-SPS koji su katastrofa
  • Bojkot parlamenta

    30.12.2023 12:30
    SPN treba da bojkotuje mandate poslanika za parlament. Iz jasnog razloga zbog krađe izbora, odbiti poslaničke mandate. To je ono što Vučića najviše plaši, jednostavno neće imati legitimitet vlast i skupština u kojoj 65 poslanika nije uzelo mandate. Trebao bi još neko od stranaka desne opozicije koje su prešle cenzus da im se pridruže i da oni bojkotuju poslaničke mandate. Jednostavno zbog krađe na izborima Vučić i SNS nemaju legitimitet i tako okrnjena skupština bi bila udarac za njih, i nikako neće nikom moći da objasne što nema 250 poslanika.
  • Apsurdistan

    30.12.2023 11:12
    Farsa se nastavlja.

    A za nas sve ostale najbolje je da se na kraju godine dobro provodimo, pravimo se da postimo a u stvari se veselimo, pjevamo, pijemo i radujemo dok ona zavedena manjina štrajkuje glađu i provodi noći na ulicama i ometa poštene ljude koji se vraćaju iz provoda.

    A onda- pa valjda će ovi na vlasti sami od sebe jednom reći e dosta smo se navatirali i sada ćemo početi normalno da se ponašamo!

    Ili će nam možda neko spolja pomoći, Braća Rusi ili EU ili USA, valjda je njima više stalo do Srbije i građana nego nama samima.

    A?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.