Vučić: Mogući su novi izbori

Nemamo odluku ko će biti premijer, razgovaraćemo o tome tokom praznika, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
On je dodao da je Vladimir Orlić odlično obavljao posao na mestu predsednika Skupštine Srbije, ali da nije siguran da će ostati na toj funkciji.
 
"Kada je reč o Beogradu, nismo vodili nikakve razgovore", rekao je Vučić, navodeći da su mogući novi izbori.
"Kad se završi konstitusanje gradskog parlamenta, što će biti sedam do 10 dana posle republičkog, videćemo da li će biti većine", rekao je on u sedištu Srpske napredne stranke.
 
Vučić je ponovio raniju ocenu da su ovo bili "najčistiji izbori", ali je spreman da ide na nove beogradske izbore ako ne bude većine za formiranje vlasti.
"Verujem, ipak, da će biti dovoljno mudrih glava, koje će razmisliti ne samo o svojim partijskim interesima, nego i o interesu Grada da se formira vlast i nastave veliki projekti", rekao je Vučić.
  • mimi

    02.01.2024 22:36
    "Vučić se plaši odbijanja mandata opozicije, jer to pokazuje da nema legitimitet jer je krao izbore ."

    taj film smo vec gledali i boleo je kural i njega i ostale naprednjake, sve su zavrsavali sta su hteli
  • Zabrinut

    02.01.2024 18:47
    Predlog ujedinjenoj opoziciji
    Izlazak iz ove krize je moguc u vise koraka:

    Obavezno svi mandati opozicije da se vrate i da se to zvanicno objavi jos pre Bozica. Skupstina se tada ne moze formirati.

    Novi izbori na svim nivoima u maju-junu ali pre toga:

    Preciscavanje birackih spiskova uz pomoc CRTE i pouzdane nezavisne privatne IT kompanije uz nadzor obucenih ljudi iz opozicije i studentskih organizacija.

    Pozvati Crnogorsku ekipu iz bivse opozicije da poduci srpsku opoziciju kako se sprecava kradja na izborima (bar kod na pozivnim listicima, citaci LK, video kamere...).

    Obuka barem 10.000 kontrolora na birackim mestima. Pozeljno je da tu bude barem 5000 snaznih muskaraca i sportista koji se mogu suprotstaviti batinasima SNS.

    Dan pre izbora kao i na dan izbora zatvotriti granicne prelaze sa RS i Crnom Gorom.

    Iz birackog spiska obrisati sve one koji su uneti u poslednje 4 godine po osnovu doseljavanja u Srbiju.

    Ujedinjena opozicija da napise pismo EU i State Department-u, a Ceca Bojkovic da objavi da ni jedno resenje-sporazum za KIM, cak i ako Vucic potpise, nece biti validno bez skupstine koja se nece formirati.
  • Lopovi vode drzavu

    01.01.2024 13:48
    Lopovi vode drzavu
    Cemu izbori kad covek sam sebe proglasava a eu.aminuje.Sve je to velika prevara,sudovima upravljaju politicari koji donose unapred presude meni je kuca popucala zbog njihovih havarija u dvoristu Toplana nece da poprave nastalu stetu vec moram traziti pravdu na sudu koji sudi u korist njihovu,Strazburgu ne vredi pisati jer sam dosad imao dve tuzbe koje su usvojene,na kraju sam dobio pismo da nece da sude i da predmet se posle godinu dana iseca.Tako je bilo isto pre 10 g kad su grupa penzionera pisali tuzbu Strazburgu dobili su odgovor da je to unutrasnje pitanje ,jer njih interesuje samo cilj da ova vlast preda kosovo A za narod ih nije briga,posto su dosli eu. u situaciju raspada djabe mi imamo zelju da nas prime kad oni to odlazu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija