"Putevi Srbije": Povećana naknada za korišćenje mostova, tunela i vijadukata, novi popusti...

Naplata naknade za korišćenje putnih objekata, odnosno mostova, vijadukata i tunela, počelo je od 1. januara.
"Putevi Srbije": Povećana naknada za korišćenje mostova, tunela i vijadukata, novi popusti...
Foto: 021.rs
Kako navode iz "Puteva Srbije", naknada će se računati tako što se visina putarine po pređenom kilometru uvećava za 50 odsto za mostove i vijadukte, odnosno za 100 odsto za tunele.
Od 1. januara počinje i naplata putarine na novoizgrađenim deonicama auto-puteva Moravski koridor (do privremene čeone naplatne stanice Koševi) i auto-put Ruma - Šabac.
JP "Putevi Srbije" navode da su napravili reviziju dužina deonica pod naplatom, što će uticati na određene korekcije cenovnika za naplatu putarine.
 
Dodaju i da se uvode popusti za korisnike studentskih kartica od dva odsto, penzionerskih kartica od tri odsto, kao i za vlasnike električnih vozila od 10 odsto, čija primena će biti omogućena isključivo korišćenjem web servisa za elektronsku naplatu putarine.
  • Miroslav

    02.01.2024 13:30
    Ništa ne obično posle izbora!!
    Mora da se zna da su Turci manje pljačkali Srbe nego ovi sadašni predstavnici ove države ,naplata tunela mostova alo koliki li će danak biti kada krenete i vazduh da nam naplaćuje te . Bravo Sekto bravo Alex Bravo Srbijooooo!!!!
  • 9

    02.01.2024 01:19
    Ponovo lider u regionu
    Sa najvećim cenama .
    Za "Prohibicionistu" Mađarska 5 dana 8E Slovenija 5 dana 12E Bugarska 30 dana 15E Austrija 5 dana 15E Poljska NEMA putarinu Belgija NEMA putarinu Nemačka NEMA putarinu . O kvalitetu puteva ne treba govoriti dok se ne provoza istim . Kod nas se već raspadaju ,a npr kod Niša već 20 godina saniraju 5 km klizišta ,a o kolotrazima da i ne govorimo.
  • Srećica

    01.01.2024 22:54
    Sendvič i bus su gratis
    One što ih vozaju busom na mitinge to ne dotiče. Oni će opet uz poklon sendvič biti vozani jer drugačije ne bi ni videli ni jedno drugo mesto ekonomskog tigra, jer para nemaju ni za struju a ne da idu negde na putovanje u svojoj režiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija