Bisljimi: Ukidanje nalepnica za tablice vozila iz Srbije kad Srbija potpuno sprovede sporazum

Zamenik premijera i šef kosovske pregovaračke ekipe u dijalogu sa Srbijom, Besnik Bisljimi je izjavio da se "formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom povezuje s de fakto priznajem Kosova".
On je za Radio Goraždevac rekao da su izbori u Srbiji dodatno otežati proces dijaloga, ali da veruje u mogućnost napretka ako postoji energija i volja s obe strane.
 
Po njegovim rečima, predlozi za redosled aktivnosti koje kreira specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak razmatraju se u pregovorima.
Ocenio je da ključna faza u formiranju ZSO uključuje odobrenje nacrta Statuta ZSO, odluku Ustavnog suda o saglasnosti nacrta Statuta sa Ustavom Kosova, odluku Vlade i, na kraju, formiranje ZSO.
 
Kazao je da će "Srbija morati ispuniti obaveze tokom ovog procesa, što će na kraju dovesti do de fakto priznanja".
Govoreći o registarskim tablicama, Bisljimi je rekao da će Kosovo doneti odluku o ukidanju nalepnica za delove registarskih tablica vozila iz Srbije pošto Srbija potpuno sprovede sporazum.
 
Rekao je i da je cilj izgradnje policijskih baza na severu Kosova da se osigura bezbedno okruženje i da je to mera zaštite građana, a da će smanjenje prisustva specijalne policije zavisiti od stanja bezbednosti.
 
  • Mojsije

    04.01.2024 13:04
    Ju ju
    Vucicu, da li je jos nesto ostalo sto nisi upropastio ili prodao???
  • Tablice ?

    04.01.2024 00:01
    Jel to Vučić ovima odobrio tablice bez nalepnica, a ovi za Srpske tablice nisu ukinuli nalepnice ?
    Vraćaj nalepnice na KBS tablice, hitno !!!
    Jel to Vučić dao Gazivode, civilnu zaštitu, tel,broj, policiju, eps u zamenu za ZSO (a ovi traže sada novo nešto za ZSO ) ?
    Vraćaj Gazivode, Srpsku policiju i civilnu zaštitu !!! Hitno !!!
    Pa kada se sve vrati na 0 poziciju, možemo ponovo da razgovaramo !!!
  • Zemlja čudesa

    03.01.2024 22:50
    Ništa neobično
    Tako to ide kad umesto države imaš sanatorijum.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.