Radoslav Milenković otišao u penziju i shvatio da mu matično pozorište nije uplaćivalo doprinose

Glumac, profesor i reditelj Radoslav Milenković, posle više od četiri decenije karijere, otišao je u penziju, što je i objavio na svom Fejsbuk profilu.

Osim što je objavio da se penzionisao, u postu je kritikovao i svoje bivše matično pozorište – Jugoslovensko dramsko pozorište, optuživši ovu kulturnu instituciju da ga je materijalno oštetila.

Radoslav Milenković je na svom Fejsbuk profilu napisao da mu je stiglo rešenje o penziji, ali da njegov matični teatar nije uplaćivao doprinose za njega.
 
"Stiglo mi je rešenje o penziji i lepo piše da Jugoslovensko dramsko pozorište, moj poslodavac od 1987. do 2005. nije PIO fondu uplaćivalo doprinose za mene za čitave dve godine - 1988. i 1993."
"Ovo džeparenje nije samo umanjilo iznos moje penzije, ono je, takođe, opravdalo nadimak ovog pozorišta – JUGODRP", dodao je on.
 
Milenković je glumio u velikom broju filmova i teatarskih predstava, a svoju prvu pozorišnu ulogu ostvario je 1977. godine u komadu "Tantantadruj", u režiji Petra Zeca, u beogradskom pozorištu Dvorište. Prva filmska uloga bila mu je Luka u filmu "Široko je lišće", u režiji Petra Latinovića.
  • Macola

    08.01.2024 19:06
    Penzija
    A,koliko je filmova snimio i raznih serija u vreme rada u JDP(drp),kako on kaže.Da li je svaki dan dolazio u pozorište na posao od 07 do 15?Ja mislim da je bolje da je ćutao što se toga tiče.
  • Drzavni sluzbenik

    06.01.2024 20:03
    Tako nam i treba
    Nikome ,mozda nekome nisu uplaceni 2 godine doprinosi.Idite do socijalnog i videcete .Nase pare obrcu.Kad neko treba u penziju uplate tih 24 meseca.
    Zivela Srbija
  • Nora

    06.01.2024 00:28
    Kladza
    Vrstan glumac, mnogo sam ga cenila, ali posle reklamiranja kladionica, on je za mene mrtav.
    Zivim sa kockarom, ko to nije doziveo, ne zna sta je pakao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija