Čeka se odluka po žalbi na zabranu napuštanja stana za učesnike u protestu

Advokat Aleksandar Petrović, koji sa Markom Pantićem zastupa dvojicu privedenih posle protesta ispred Skupštine Beograda, kaže da se i dalje čeka odluka po žalbi na meru zabrane napuštanja stana.
Čeka se odluka po žalbi na zabranu napuštanja stana za učesnike u protestu
Foto: 021.rs

Ova mera je izrečena za G. M, jednog od branjenika.

Petrović je za FoNet rekao da je njihov drugi branjenik, student S. M. odmah po saslušanju pušten na slobodu.
 
Sa druge strane tužilac je predložio da se za G. M. odredi pritvor zbog opasnosti od ponavljanja dela, ali je taj zahtev odbijen i sud mu je odredio meru zabrane napuštanja stana, ali bez elektronskog nadzora, na koju je uložena žalba i sada se čeka odluka suda.
Obojici se na teret stavljaju krivična dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog poretka i nasilničko ponašanje na javnom skupu.
 
"Može se reći da je za nas postupak tek počeo, ali smo zadovoljni što će nam se oba klijenta braniti sa slobode u ostatku postupka, što je imanentno za lica koja ni na koji način nisu izvršila bilo koje krivično delo, a pogotovu dela koja im se stavljaju na teret", rekao je Petrović.
 
Advokat Jovan Rajić juče je za FoNet rekao da se čeka odluka po žalbi koja je podneta u slučaju studenta Dimitrija Radovanovića kojem je izrečena mera zabrane napuštanja mesta boravišta, a koji je u studentskom domu.
  • Niki

    05.01.2024 16:45
    Hi
    Imaju pravo da protestvuju,. neka protestvuju koliko hoce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.