Bizarni slučaj Nikole Sandulovića: Priveden nakon posete Kosovu, oglasio se i Kurti

Kontroverzni političar Nikola Sandulović je u pritvoru zbog jednog tvita i posete grobu Adema Jašarija.
Bizarni slučaj Nikole Sandulovića: Priveden nakon posete Kosovu, oglasio se i Kurti
Foto: Medija centar Beograd (mc.rs)
Njegov advokat i porodica tvrde da je prebijen ili otrovan i nepokretan, a ta vest još nije potvrđena, piše Vreme.
 
Nikola Sandulović, predsednik minorne Republikanske partije, nalazi se u pritvoru, potvrđeno je iz Tužilaštva u Nišu na upit Radija Slobodna Evropa. Tom mediju je potvrđeno da je Sandulović u pritvoru zbog sumnja na izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivosti.
Ranije je advokat i aktivista Čedomir Stojković na mreži X objavio nalog za pritvor od 48 časova, prema kome se Sanduloviću prebacuju tvit i snimak sa grobnice u memorijalnom centru "Adem Jašari" na Kosovu.
 
Taj tvit je na Sandulovićevom nalogu na mreži X objavljen u utorak. U njemu se navodi da je on "jedini političar iz Srbije koji je došao da oda poštu nevinim albanskim žrtvama, porodici Jašari".
Potom je u sredu na istom nalogu očito tvitove objavljivao neko od članova porodice, pošto je napisao da je Sandulović tog dana "nestao iz svoje porodične kuće". Kasnije je na isti način objavljeno da je "Nikola na odeljenju neurohirurgije, što bi značilo da kriminalna banda ove države i dalje želi da ga ubije".
 
U nizu snimaka koje su objavljeni na društvenim mrežama, vidi se Sandulović u lošem stanju, uz kola hitne pomoći.
 
Stojković je prethodno na mreži X tvrdio da su Sandulovića u sredu pretukli "pripadnici službi bezbednosti Srbije" i to u "zgradi BIA".
 
Klara Sandulović, ćerka političara, rekla je za Jutarnji list da je njen otac u lošem stanju.
 
"Navodno je nepokretan, sve se čini kao da je opet otrovan vojnim nervnim otrovom", rekla je ona.
 
Za sada o navodnom prebijanju ili trovanju nema drugih izvora osim Stojkovića i porodice Nikole Sandulovića. Zvaničnici se o tome nisu oglašavali, piše Vreme.
 
Kako tvrdi advokat Stojković, Sandulović je iz bolnice prebačen najpre u Centralni zatvor u Beogradu, a pretresena je i njegova kuća.
Vreme prenosi i da je Stojković u tvitovima dodao poruke koje su za njega uobičajene – da je Srbija isto što i Belorusija i da Srbijom zapravo upravlja Putin. Pozivajući se na iste izvore, reagovao je i kosovski premijer Aljbin Kurti, koji je na mreži X naveo da je "duboko zabrinut" zbog izveštaja da je Sandulović "paralisan" zbog prebijanja.
 
"To je usledilo nakon izvinjenja zbog zločina počinjenih od strane Srbije tokom genocidne kampanje na Kosovu", napisao je Kurti.
 
Na "vest", koja za sada postoji samo na bivšem Tviteru, reagovao je niz regionalnih i prozapadnih analitičara koji se u svakoj prilici zalažu za sankcije Srbiji i priznanje Kosova, piše Vreme.
 
Sandulović, koji ima dug istorijat bizarnih nastupa i ispada, predsednik je skoro nepostojeće Republikanske partije koja je u Srbiji registrovana kao manjinska mađarska stranka.
 
Kako ocenjuje Slobodna Evropa, sa margine političkog života Srbije Sandulović se dovodio u vezu sa kontroverzama većinom po pitanju navoda o širenju problematičnih vesti, što je kulminiralo u vreme pandemije. Marta 2020. je priveden zbog, kako je saopšteno, širenja lažnih vesti.
 
No, najteži incident koji se vezuje za njegovo ime je iz januara 2010. kada je ranjen u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog automobila u Beogradu. Slučaj je do danas nerasvetljen.
  • Sirijus

    06.01.2024 20:45
    Neznanje
    Gospodin Sandulovic je pobrkao loncice.Daje podrsku teroristima ,koji su ko zna koliko puta ,otvarali vatru na policijske snage suverene ,priznate drzave. Zamislite terrorista, otvara vatru na policiju, iz porodicne kuce sa velikim brojem clanova porodice.Pa da su teroristi bili vazni clanovi porodice,on bi se predao ili bi pre toga otiso izvan dvorista I sukobio bi se sa policijom. Odakle policija zna da su clanovi porodice u kuci , ili su svi prisutni naoruzani teroristi.
  • Zare

    06.01.2024 12:20
    Evo jedna enigma za Vulina! Ko je napravio vise stete drzavi, Sandulovic ili Banjsaka grupa.
  • Komifo

    06.01.2024 11:48
    @Роко Прч

    Opet se baviš tuđom kućom a ne svojom? Što ne probaš lično da nam ne oprostiš, odučićemo te brzo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.