Član GIK u Beogradu: Zapisnici više biračkih odbora nezakonito naknadno prepravljani

Član Gradske izborne komisije (GIK) u Beogradu Vladica Ilić naveo je da su u više zapisnika o radu biračkih odbora na beogradskim izborima nezakonito prepravljani podaci o glasanju.
Član GIK u Beogradu: Zapisnici više biračkih odbora nezakonito naknadno prepravljani
Foto: 021.rs
Ilić je na društvenoj mreži "X" napisao da su prepravke vršene nakon podele primeraka zapisnika članovima biračkih odbora, kao i nakon njihovog objavljivanja na sajtu Republičke izborne komisije (RIK).
Prema njegovim rečima, zapisnici su nakon prepravki ponovo stavljani na sajt RIK-a, ali sa istim datumom i vremenom kao pre prepravke.
On je objavio i četiri zapisnika sa biračkih mesta u gradskoj opštini Čukarica, na kojima se vidi razlika u zapisnicima koji su podeljeni članovima biračkih odbora, koji su okačeni na sajtu RIK u izbornoj noći, kao i oni koji su okačeni na sajt RIK 5. januara.
 
Na fotografijama koje je okačio, mogu se videti prepravke u broju glasača koji su izašli na izbore na tom biračkom mestu, broju važećih i nevažećih listića, kao i u broju glasova za određene liste, dok se pored svake prepravke nalazi nečiji potpis.
 
  • Bot i moler

    08.01.2024 00:56
    Što bi rekao Spasilac: "Pa šta".
    Narod koji takav odgovor dozvoljava, zreo je da propadne bez ikakvog traga.
  • Rade

    07.01.2024 23:46
    Radikalska mafija je postigla nemoguce grupa kriminalaca je okupirala i zarobila jedan narod i drzavu! Alarmantno stanje!
  • T

    07.01.2024 22:16
    I kolika je razlika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".