Milan Ćulibrk više nije glavni urednik NIN-a, kolegijum i redakcija dali otkaze

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk povlači se sa ove funkcije, navodi se u zvaničnom saopštenju ovog medija.
Kako piše u saopštenju, Milan Ćulibrk koji je u 2023. otišao u starosnu penziju i potom nastavio angažman u NIN-u, odlučio je da se povuče sa uredničke funkcije koju će obavljati do 8. februara.
"U prelaznom periodu funkciju v.d. glavnog i odgovornog urednika štampanog izdanja NIN-a preuzeće Suzana Lakić, dugogodišnja nagrađivana ekonomska novinarka i urednica, sada direktorka kompanije NIN d.o.o, a Nenad Jaćimović će i dalje obavljati funkciju glavnog i odgovornog urednika sajta", zaključuje se.
U međuvremenu su članovi kolegijuma i redakcije NIN-a saopštili da su odlučili da posao nastave u novom nedeljnom listu. Integralni tekst saopšenja članova kolegijuma i redakcije NIN-a glasi:
 
"Nova vlasnica NIN d.o.o. Jelena Drakulić Petrović najavila je promenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uverila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili - beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva.
 
Zbog toga smo, oslanjajući se na svoje iskustvo i rešeni da očuvamo profesionalni integritet svakog od nas, odlučili da posao nastavimo u novom nedeljnom listu, u kome ćemo nastaviti da, kao i do sada, radimo u javnom interesu", navodi se na kraju saopštenja. 
 
Pre nekoliko dana objavljeno je da je zamenica glavnog urednika NIN-a Vesna Mališić otišla u penziju i da više nije u timu NIN. Kako je Ćulibrk kasnije rekao, tu informaciju je objavio menadžment, a ne redakcija.
  • pera

    12.01.2024 15:00
    fora je sto su NIN ljudi a oni su otisli, sta tu ima osim njih da se kupi, stolice, i stolovi ?
  • dođoš(ka)

    12.01.2024 14:57
    još jedne uništene/kupljene novine od strane vladajuće sekte! idemo dalje...
  • Dragan

    12.01.2024 14:37
    Nin
    Pa Vidi se kako su radili i sta su pisali. To su ekspoziture naših neprijatelja. Vi zaljubljenici u takozvanu Demokratiju sa Zapada bi bili prvi za rusenje svake vlasti u zapadnim zemljama jer sve je lepo što je tuđe ali ono što je naše sve je ružno i nevalja. Neću dalje komentarisati, jer nema svrhe da oni koji vole svoje da diskutuju sa onima koji pozivaju na rušenje onoga što nisu gradili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.