BIA: Prema Sanduloviću nije bilo povrede slobode i prava, kao ni nezakonite primene fizičke sile

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) je saopštila da "nije došlo do povrede slobode i prava, kao ni nezakonite primene fizičke sile" prema predsedniku Republikanske stranke Nikoli Sanduloviću
BIA: Prema Sanduloviću nije bilo povrede slobode i prava, kao ni nezakonite primene fizičke sile
Foto: 021.rs
BIA je u saopštenju navela da je prema Sanduloviću "preduzela aktivnosti iz zakonom propisanog delokruga rada agencije".
 
Sandulović je 2. januara na društvenoj mreži Iks (X) objavio snimak posete kompleksu "Adem Jašari" na Kosovu, a potom je negov advokat Čedomir Stojković izjavio da su Sandulovića uhapsili pripadnici BIA, koji su ga, kako tvrdi, "tukli i primenili brutalno nasilje".
U saopštenju BIA piše da su njeni pripadnici "preduzeli aktivnosti u cilju razjašnjenja pozadine Sandulovićeve protivzakonite delatnosti koju je nadležni tužilac kvalifikovao kao krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti".
"Iznošenjem laži o navodnom nezakonitom postupanju pripadnika BIA, Sandulović i ostali promoteri nezavisnosti tzv. Kosova, žele da dezinformišu i uznemire domaću i stranu javnost, naruše ugled BIA i destabilizuju bezbednosne prilike u Srbiji", dodaje se.  
 
Pripadnici BIA, kako je saopšteno, "nastaviće da, u skladu sa Ustavom i zakoni Srbije, profesionalno i odgovorno postupaju u cilju zaštite poretka i bezbednosti Srbije i njenih građana".
  • super

    10.01.2024 22:22
    A slomljeno rebro ?
  • Joca

    10.01.2024 20:11
    "ostali promoteri nezavisnosti tzv. Kosova"
    Ova njihova bajka se toliko izlizala da se sada naziva maloumnošću.
  • BGD 011

    10.01.2024 19:31
    Sapleo se covek i pao.
    "(BIA) je saopštila da "nije došlo do povrede slobode i prava, kao ni nezakonite primene fizičke sile". E sad da BIA objasni koja je to primena zakonite fizicke sile dozvoljena? Jel prebijanje privedenog, uhapsenog lica? Manite se vasih glupih izjava u koje niko ziv ne veruje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija