VIDEO: Pogledajte kako je uhapšena kriminalna grupa zbog krađe luksuznih vozila po EU

Policija je na području Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice uhapsila 11 osoba i oduzela veći broj vozila zbog sumnje da su ukradena u zemljama EU.
Akciju su sproveli pripadnici MUP, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal.
 
U saopštenju se navodi da je policija na području Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice uhapsila M. T. (38), B. T. (42), za koje se sumnja da su organizatori ove organizovane kriminalne grupe kao i članove B. T. (41), H. T. (31), R. T. (66), B. I. (33), D. J. (68), D. M. (29), R. K. (40), S. Đ. (33) i I. S. (56), dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno još 14 osoba za koje se sumnja da su učestvovale u izvršenju pojedinačnih navedenih krivičnih dela.
Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe se sumnjiče da su od 2020. do 2024. godine vozila novije proizvodnje i visoke klase ukradenih u zemljama Evropske unije dovozili u Srbiju, i u prethodno obezbeđenim garažama i auto-servisima prepravljali brojeve šasija i motora, nakon čega su ih sa falsifikovanom dokumentacijom, za znatno veću sumu novca, prodavali kao regularna vozila u Srbiji i zemljama EU.
 
Na ovaj način su sebi pribavili višemilionsku protivvpravnu imovinsku korist, koju su delili shodno ulogama u ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi.
Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni pronađeno je više automobila, auto-delova i elektronskih urađaja za startovanje i krađu luksuznih vozila, kao i više stotina hiljada evra i veća količina zlatnog nakita.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.
 
 
Policija nastavlja rad na ovom slučaju, a objavila je fotografije zaplene i video hapšenja.
 
  • Nedjo

    12.01.2024 10:48
    Pritisnuli policiju iz Interpola. Sta ce, morali su. Inace ti cirkusi sa snimanjem i nekim teletabisima sa maskama su van pameti. Nisu ovo pljackasi banaka, otmicari. Ljudi kradu kola, pozvonis otvore, uhapsis. Jednostavno.
  • Zamenik zamenika

    11.01.2024 07:11
    Čestitke Europolu.
  • 696

    11.01.2024 06:56
    Kad joj se naredi
    Policija tu i tamo nešto radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.