Nedeljkov: Birački spisak krajnje kompromitovan, nemoguće sprečiti selidbu birača pre novih izbora

Programski direktor organizacije CRTA Raša Nedeljkov izjavio je da je birački spisak do te mere izmanipulisan i iskompromitovan da se ne može govoriti ko u kojim opštinama ima pravi glasa.
Nedeljkov: Birački spisak krajnje kompromitovan, nemoguće sprečiti selidbu birača pre novih izbora
Foto: FoNet (Milica Vučković)
Nedeljkov smatra da se sa postojećim načinom rada institucija ne može sprečiti novi inženjering i selidba birača uoči izbora na proleće u velikom broju gradova i opština.
 
"Mi više nemamo nikakvo poverenje u birački spisak", ponavlja on za nedeljnik Vreme i dodaje da je potreban pritisak javnosti da se uradi analiza biračkog spiska, kako bi se znalo čime se de fakto raspolaže.
"Ovde su stranke toliko zarobile državu da institucije ne mogu da rade svoj posao", ukazao je Nedeljkov i poručio da nema međunarodne zajednice, ni institucije koja će to rešiti.
 
Mora da se omogući, dodaje on, onim preostalim pojedinicima, časnim službenicima, da urade svoj posao.
Nedeljkov ukazuje da bi za početak trebalo da se objavi broj birača po adresi, poštujući potpuno zaštitu podataka o ličnosti. 
  • Ilija

    11.01.2024 22:08
    Prosto ko pasulj
    Mi neznamo da kopiramo dobre propise drugih.
    Pravo glasa ima samo upisan u birački spisak 6 -12meseci pre izbora.Do izbora se stignu za to vreme proveriti svi upisani.
  • Naivan glasač

    11.01.2024 10:17
    Uopštena fraza
    "..nemoguće sprečiti selidbu birača pre novih izbora.."
    - Individualnu (selidbu) naravno da ne, ALI organizovanu i masovnu DA. Ako se potrudite bolje nego 17.12. Sad se bar dokumantovano zna šta je, i kako je, vlast uradila.
  • Sortiranje

    11.01.2024 09:35
    Sortiranje biračkih spiskova po ulicama, kućnim brojevima (u okviru svake ulice) i brojevima stanova (u okviru svake zgrade, u svakoj ulici).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija