Britanska ambasada: Srbija nije ruski proksi, ali neki elementi deluju u interesima Rusije

Velika Britanija ne smatra da je Srbija kao država "ruski proksi" već da pojedini elementi u zemlji deluju direktno u interesima Rusije.
Britanska ambasada: Srbija nije ruski proksi, ali neki elementi deluju u interesima Rusije
Foto: Pixabay
To je rečeno danas agenciji Beta u britanskoj ambasadi u Beogradu.
"Verujemo da postoje elementi u Srbiji koji deluju direktno u interesima Rusije i to tako što prete stabilnosti i demokratskim kapacitetima regiona. Srbija je nezavisna, suverena država. Ujedinjeno Kraljevstvo već dugo sarađuje sa Srbijom na nizu zajedničkih prioriteta i nastaviće to da čini", naveli su iz Ambasade povodom reakcija na izjavu šefa britanske diplomatije Dejvida Kamerona u spoljnopolitičkom odboru britanskog parlamenta.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je rekao da je razočaran izjavom Kamerona i dodao da "Srbija nije proksi ni Rusije, ni Amerike, ni Britanije, ni Nemačke, niti bilo koga drugog, već nezavisna zemlja".
 
U Ambasadi Velike Britanije Beti je danas rečeno da je Kameron "ukazivao na elemente unutar Srbije za koje veruju da rade direktno u interesu Rusije, a ne na samu državu Srbiju".
 
"Srbija je nezavisna suverena država i pozdravljamo jasnu poziciju srpske vlade u smislu protivljenja ratu u Ukrajini. Nastavićemo da ohrabrujemo Srbiju da sprovede sankcije protiv Rusije. Možda se ne slažemo u potpunosti, ali pozdravljamo redovan dijalog sa Vladom Srbije o ovim pitanjima", naglasili su u Ambasadi.
  • @Rodoljub

    11.01.2024 18:13
    Pa nisu Britanci skandirali "bolje rat, nego pakt"... i nije Simović bio Britanac... I kako bi ti sad letovao u Grčkoj kad ne znaš nemački?
  • Rodoljub

    11.01.2024 14:56
    Načite istoriju !
    Vi Britanci bolje da se uzdržite od komentara odn. etiketiranja ko u čijem interesu deluje. Još ima ljudi koji se sećaju 27.3.1941. i njegovih posledica po srpski narod u toku i posle rata !
  • Gari

    11.01.2024 13:31
    Ajde vi nama koji bas i ne volimo ovu vlast gledajte kao ljude i dajte nam turisticke vize a ne da nas odbijate kao stoku.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".