Tužilaštvo: Prikupljeni dokazi ne upućuju na zlostavljanje Nikole Sandulovića

Drugo osnovno javno tužilaštvo tvrdi da do sada prikupljeni dokazi ne upućuju na zaključak o postojanju jasnih indicija da je u slučaju Nikole Sandulovića došlo do zlostavljanja.
Tužilaštvo: Prikupljeni dokazi ne upućuju na zlostavljanje Nikole Sandulovića
Foto: 021.rs
Tužilaštvo je u saopštenju, koje je preneo N1, navelo da je povodom informacija u vezi sa navodnim zlostavljanjem Sandulovića od strane službenih lica u vršenju službe, pripadnika Bezbednosno-informativne agencije (BIA) 3. januara, pristupilo prikupljanju dokaza, između ostalih i otpusne liste Vojnomedicinske akademije (VMA) iz koje, kako su naveli, "jasno proizilazi da nisu konstatovane bilo koje telesne povrede".
 
"Imajući u vidu navedeno, do sada prikupljeni dokazi ne upućuju na zaključak o postojanju dovoljno uverljivih navoda i jasnih indicija da je u konkretnom slučaju došlo do zlostavljanja", dodaje se u saopštenju.
Bivši direktor BIA Aleksandar Vulin izjavio je da je Sandulović priveden po njegovom naređenju zbog sumnje da, kako je rekao, aktivno radi na podršci otcepljenju Kosova i da podriva ustavni poredak Srbije.
Naređenje za privođenje usledilo je, kako je rekao, nakon što je Sandulović položio venac na grob jednog od osnivača Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Adema Jašarija na Kosovu.
 
Sandulović je u utorak, 2. januara, postavio na društvenoj mreži Iks (X) video-snimak njegove posete kompleksu "Adem Jašari" na Kosovu, nakon čega je uhapšen, a njegov advokat tvrdio da je pretučen od strane pripadnika BIA.
 
Međutim, kako je preneo Gardijan, Sandulovićeva porodica tvrdi da je on ostao delimično paralizovan zbog napada, o čemu opširnije OVDE.
 
Gardijan prenosi jučerašnju izjavu Sandulovićeve ćerke Klare da je njen otac "komunikativan, ali potpuno paralizovan na desnoj strani, u invalidskim kolicima i u veoma, veoma lošem zdravstvenom stanju", i dodaje da je napad podstakao strahovanja za budućnost demokratije u Srbiji.
 
U izjavi, koju je objavio britanski advokat Majkl Polak, Sandulovićev zastupnik, ona je apelovala na to da njen otac "bude prebačen u civilnu bolnicu iz vojnog objekta u Beogradu u kojem ga drže", navodi Gardijan.
 
Prema navodima Gardijana, Sandulovićeva ćerka je izjavila da je članovima porodice tek juče, posle pet dana, dozvoljeno da ga posete, i navela da veruju da je on i otrovan.
  • Buntovnik s razlogom

    11.01.2024 21:12
    Toliko mrrginalan i beznačajan lik, da mi nije jasno što neko uopšte troši vreme da o njemu piše.
  • Plaćač poreza

    11.01.2024 20:15
    Čovek je u pritvoru zato što je položio cveće na grob nekog albanskog deteta. To ima samo u diktaturama. Ispada da svako može biti uhapšen bez razloga.
  • Jovo

    11.01.2024 19:32
    @bgd011
    Hahaha , kako uvek novo smisliš haha, gde ti trošiß vreme a toliko si širok hihi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".