Kancelarija za KiM: Tokom božićnih praznika opljačkane porodične kuće povratnika

Porodične kuće Žarka Zarića i Radomira Ristića u povratničkom selu Ljubožda u opštini Istok na Kosovu i Metohiji opljačkane su tokom božićnih praznika, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za KiM.
U saopštenju se navodi da je većina Srba iz tog sela praznike provela sa rodbinom u centralnoj Srbiji, a po povratku je ustanovljeno da su iz dve kuće ukradeni nameštaj, priključne poljoprivredne mašine i drva za ogrev.
Kancelarija zahteva da provalnici budu identifikovani i privedeni pravdi, jer će u suprotnom incident biti potvrda da je na Kosovu i Metohiji "u toku organizovana i iz Prištine inspirisana kampanja zastrašivanja i progona srpskog naroda, posebno povratnika kao najodetljivije kategorije".
Dodaje se i da je Zarić u pritvoru zbog optužbi da je učestvovao u zločinima tokom sukoba na Kosovu, za koje Kancelarija navodi da su isfabrikovane.
  • Bbv

    11.01.2024 18:11
    Ali kad se to desi u Vojvodini, onda nema ni "v" od vesti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija