Šabić: Najveću senku na izbore u Srbiji bacio je izborni inženjering

Najveću senku na izbore koji su 17. decembra održani u Srbiji bacio je izborni inženjering, rekao je advokat, član RIK i bivši poverenik Rodoljub Šabić.
On je ocenio da pod trenutnim uslovima nema smisla ponovo izlaziti na izbore i naveo da je Ustavni sud jedina institucija koja ima ovlašćenje da preispita izborni proces u celosti, ako nađe da postoje razlozi koji pokazuju da je on potpuno kontaminiran.
 
"Ali je raskorak između stvarnog i pravnog kod nas ogroman, šizofren i to ne od juče, to traje zabrinjavajuće dugo i mi smo u situaciji da je malo verovatno da će i Ustavni sud da se odluči da postupa u skladu sa takvim argumentima", rekao je Šabić.
Dodao je da je problem što se na odluke Ustavnog suda čeka "beskonačno dugo", a smatra i da nije realno očekivati da će taj sud odlučiti da poništi izbore.
 
Prema njegovim rečima, najveću senku na izbore je bacio izborni inženjering, s obzirom na to da je potvrđeno da su birači masovno seljeni i dovođeni na određene lokacije.
"Kada čujete da treba da pustimo institucije da radi svoj posao, znate da je u pitanju pokušaj da se nešto zataška", kazao je Šabić.
 
On je ukazao na to da je još pre 12 godina OEBS upozorio na potrebu da se matične knjige i birački spisak provere i verifikuju, ali vlast to nikada nije uradila, a uporno nam priča kako je birački spisak perfektan.
 
"Sad smo videli kako je perfektan. Bukvalno su potkopali temelje nečeg što je elementarna pretpostavka normalnog izbornog procesa i mislim da nismo ni svesni u kojoj smo situaciji dovedeni", upozorio je Šabić i ocenio da pod ovim uslovima nema smisla izlaziti na izbore.
  • Paja

    12.01.2024 15:42
    Feliks
    Da li stvarno veruješ u ono šta si napisao?
    Stvarno nemaš veze sa realnošću u Srbiji.
  • felix

    12.01.2024 10:22
    @rale
    ne shvataš ti ništa , kako u SAD oš demokrate , oš konzervativce to ti je . kod nas oćeš rad , razvoj , povećanje plata Vučko , ili hoćeš da odabereš mržnju !
  • goran

    12.01.2024 10:00
    eu
    "Не предвиђам и било би необично предвиђати било какву међународну истрагу у контексту избора", рекао је Билчик за Глас Америке.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija