Nedeljkov: Bez promena Srbiju čeka nova farsa, a ne izbori

Programski direktor CRTE Raša Nedeljkov rekao je da je prošle godine prvi put dokazana migracija, to jest sistematsko premeštanje birača kako bi se promenila volja na lokalnim izborima.
Nedeljkov: Bez promena Srbiju čeka nova farsa, a ne izbori
Foto: Medija centar Beograd
Kako kaže, ako se ništa ne bude promenilo, ubuduće nas čeka farsa, a ne izbori.
 
On je istakao da je važno da građani razumeju da je migracija birača samo jedan element nepravilnosti na beogradskim izborima.
 

"Treba naglasiti da ove godine prvi put imamo lokalne izbore u svega trećini opština i gradova, što je omogućilo mnogo masovniju operaciju premeštanja birača iz onih opština u kojima se ne održavaju lokalni izbori u opštine i gradove gde se održavaju, a mi smo to dokazali na nivou Beograda", kazao je Nedeljkov.

On dodaje da je Crta na izborni dan utvrdila da je bilo ozbiljnih nepravilnosti koje govore o kršenju tajnosti glasanja, višestrukom glasanju, bacanju glasačkih listića višestruko u glasačku kutiju, što se dogodilo na čak 10 odsto biračkih mesta.
 
“To nam je dalo apsolutnu slobodu i obavezu, kao domaćim posmatračima koji posmatraju izbore po međunarodnim standardima, da kažemo da izbori na nivou Beograda ne reflektuju slobodnu volju birača koji žive u Beogradu”, naglasio je Nedeljkov.
 
Prema njegovim rečima, ukoliko i ovog puta priča o migraciji birača ostane bez odgovora, onda možemo govoriti i o tome da izbori u Srbiji postaju potpuno besmisleni. 
 
  • @Dex

    13.01.2024 10:29
    Uh
    "@Uh, crta igra kako Soros svira. To ne znaci da su u pravu. Pogotovo sto eu posmatraci nisu imali primedbe na izborni proces"

    A zašto onda vi, sns radikali, lobirate da izveštaj komisije bude bez primerdbi?
    Zašto kad je sve bilo "u redu"?
    Čega se to plašite?
    Lažete masno i to zna ceo svet, kasno je sad.
  • Novosadjanka

    13.01.2024 09:17
    Odgovor za UH
    Pa ne izlaziti, jer to neće biti regularni lokalni izbori.
    Umesto izbora, treba organizovati aklamacije ili bakljade.
    Možda bi skupština trebalo da ukine izbore, samo se uzalud troše narodne pare i vreme
  • Tapkalo

    13.01.2024 07:27
    Crta se crta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija