Nikezić ministarki Đedović: Umesto hvalospeva, ukinuti akcizu na struju i smanjiti cene za građane

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić poručio je danas ministarki rudarstva i energetike Dubravki Đedović da, umesto što se hvali ogromnom dobiti, treba da ukine akcizu na struju.
Nikezić ministarki Đedović: Umesto hvalospeva, ukinuti akcizu na struju i smanjiti cene za građane
Foto: 021.rs
Dodao je i da treba da se smanji cena za građane i domaću privredu, a poveća za kineske kompanije koje iznose dobit iz Srbije.
"Povećaš cenu struje za domaću privredu 100 odsto, tako da srpski privrednik plaća po uredbi Vlade 119,67 evra/MWh, dok kineski Ziđin i kineska Železara Smederevo plaćaju skoro duplo manje. Još povećaš cenu struje za građane za 41 odsto, više nego zemlje EU u energetskoj krizi, pa zahvaljujući tome i sjajnoj hidrološkoj situaciju, ostvariš veliku dobit", naveo je Nikezić u pisanoj izjavi.
Prema njegovim rečima, to je recept kako se došlo do profita od 820 miliona evra, koliko je, prema rečima ministarke Đedović, ostvario EPS u prošloj godini.
 
"Naravno, pre toga država da 500 miliona evra i uzmu se krediti od 800 miliona evra, da bi se obezbedila likvidnost nakon kolapsa, koji su izazvali nestručni i neobrazovani kadrovi Srpske napredne stranke, na čelu sa Miloradom Grčićem", dodao je Nikezić.
  • Kole

    13.01.2024 17:45
    Li
    Pokrafes od naroda i kazes dobit, ma gde to ima.
  • Jasno je

    13.01.2024 13:26
    Nedopustivo je da se poveća cena struje , a da se pre ili posle toga godinu dana povećaju plate u javnom sektoru. Jer ako nema para za povećanja plata u javnom sektoru, nema i to je to, kome se ne sviđa nek menja posao. I garantovano se niko neće javiti da promeni posao i ode kod privatnika da radi. Tako da je prvo i osnovno ako ima para to usmeriti da ne poskupi struja, pa tek onda kad ne poskupi struja, može da se razmišlja o povećanju plata u javnom sektoru. Nikako ne sme obrnuto da se radi, jer dolazi do raslojavanja građana, oni koji nemaju ništa i nikakva primanja njima poskupljuje struja
  • Torba

    13.01.2024 12:44
    @ S
    Sve te torbe i šarene krpice služe da prikriju ministarkinu polupismenost, neznanje i nestručnost. Sve to mi lepo plaćamo, a tek ćemo debelo da platimo, na kraju balade.
    Treba li da se podsećamo g. Grčića?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija