BIA uhapsila saradnika albanske obaveštajne službe u Srbiji

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) otkrili su i razbili još jednu špijunsku mrežu na teritoriji Srbije, nezvanično saznaje Tanjug u bezbednosnim strukturama.
BIA uhapsila saradnika albanske obaveštajne službe u Srbiji
Foto: 021.rs
U akciji je uhapšen državljanin Srbije D. R. zbog sumnje da je postao saradnik Državne informativne službe Albanije – ŠIŠ 2022. godine, po čijim nalozima i zadacima je delovao.
Kako se navodi, uspostavio je kontakte i sa bezbednosnom strukturom koja deluje pod ingerencijom privremenih prištinskih institucija, tzv. "Obaveštajnom agencijom Kosova", a bio je angažovan na prikupljanju relevantnih političkih, bezbednosnih i ekonomskih podataka u Srbiji koji su bili predmet interesovanja obaveštajne službe Albanije.
 
D. R. je u prethodnom periodu, za obaveštajnu službu Albanije, prikupljao podatke o pojedinim pripadnicima bezbednosnih službi Srbije i Srbima sa KiM, a po njihovom nalogu bio je angažovan tokom kriznih situacija na severu KiM, za vreme protesta i postavljanja barikada.
U više navrata je snimao pokrete srpskih snaga bezbednosti na području opštine Raška, pre svega jedinica Vojske Srbije.
 
Namera D. R. je bila da prikupi što više video-materijala o "metama" i da ga dostavi obaveštajnoj službi Albanije.
 
Sa predstavnicima obaveštajne službe Albanije sastajao se uglavnom u Severnoj Makedoniji i Albaniji, a nekoliko puta i na teritoriji AP KiM u mestima Peć i Žur.
  • Bojan

    13.01.2024 12:45
    Hipokrizija
    A sto ne ispraznite sprat u generalstabu gde Vam sedi NATO i vrsi desuverenizaciju zemlje ili su Vas preuzeli pod svoje?
  • Prezime

    13.01.2024 11:28
    Verovatno konkurencija u ...
  • Ns

    13.01.2024 10:59
    Ns
    Dozivotna u mraku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija