Vučić: Pojačano dejstvo raznih obaveštajnih agencija, nova Vlada bi trebalo da se formira do marta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema sumnje da je na području Srbije pojačano prisustvo i dejstvo raznih obaveštajnih i svih drugih agencija iz inostrastva.
"To je sasvim razumljivo, jer se Srbija ne uklapa u kalupe poslušništva, podaništva, slobodarska je i nezavisna. Donosimo odluke u interesu naših građana, a ne na osnovu tuđih diktata", rekao je Vučić, prilikom obilaska Operativnog centra Vojnobezbenosne agencije (VBA).
On je rekao da dobro razume šta se dešava i čiji su interesi da Srbija bude "slomljena", navodeći da SAD i Turska brinu o albanskim "nelegalnim, kriminalnim strukturama".

Vučić je dodao da će ove godine biti najviše izdvojenog novca za naoružavanje vojske Srbije.

On je nakon obilaska operativnog centra Vojnobezbednosne agencije rekao da će se 168 miliona evra odmah potrošiti na kupovinu oruđa i oružja iz Srbije, te da će to biti najpovoljnija kupovina, jer se kupuje od domaćih proizvođača.
 
Prema njegovim rečima, iz inostranstva je dobijena oprema koju je Srbija kupila još pre dve godine, a služi za ometanja neprijateljskih dronova i niskoletećih objekata.
 
Vučić je izjavio da će naredne nedelje predstaviti veliki plan o razvoju Srbije i da se nada da će Vlada Srbije biti formirana do marta. Dodao je da je na svaku priču opozicije o krađi izbora i fantomskim biračima odgovoreno, te da je svaki birač morao da dođe na biračko mesto, da bude upisan u birački spisak.
 
"Već sledeće nedelje mi predstavljamo plan za budućnost, svojevrsni nju-dil ili Maršalov plan za Srbiju i za nas kreće veliki posao. Od juče teku rokovi za dodelu mandata, pa onda imamo mesec dana za konstituisanje skupštine, vlada treba da bude formirana do maja, a ja se nadam da će biti najkasnije u martu", rekao je Vučić.
On je istakao da se nije čuo ni sa kim iz OEBS ili ODIHR, te da će kada njihov konačni izveštaj o izborima bude stigao, posao vlade biti da primeni te preporuke.
 
Kada je reč o beogradskim izborima, kaže da se danas ili sutra očekuju konačni rezultati, i da će o budućoj gradskoj vlasti sa ostalim strankama pregovarati Miloš Vučević i Aleksandar Šapić.
  • Aleks

    18.01.2024 08:47
    Aleksa Žunjić
    Sve sami unutrašnji i spoljašnji neprijatelji !
    Špijunska g.... !
  • zztop

    14.01.2024 16:10
    Ovo vučićevo je na nivou vica kad su fatu optužili da je američki agent jel ponoći u bašči viče ESADE, ESADE ...
  • Dema Gogić

    13.01.2024 18:47
    "Donosimo odluke u interesu naših građana, a ne na osnovu tuđih diktata"...
    ...aha... Onda na osnovu čega bila doneta odluka o poskuplenju struje i energenata?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija