Milošević: Ako podnesemo ostavke na poslanička mesta - prepustićemo celu državu SNS-u

Poslanica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević izjavila je da ne vidi benefit od podnošenja ostavki na poslanička mesta i "prepuštanja cele države Srpskoj naprednoj stranci (SNS)".
Milošević je, u intervjuu za Novu, rekla da bi, ukoliko 65 poslanika liste "Srbija protiv nasilja" (čiji je SSP deo), podnese ostavke, SNS-u pripala većina tih mandata.
 
"Ne vidim šta dobro donosi da imamo jednopartijski sistem, to smo već imali. Mi smo bojkotovali izbore 2020. godine, opozicija je bila na ulici, a oni su mogli da rade šta-god požele", dodala je ona.
Ocenila je da je bitno da opozicija bude u Skupštini Srbije da bi znala šta vlast radi, kako se ne bi usvajali "nakaradni zakoni" i kako bi se, ako ništa drugo, alarmirali građani.
 
"Da li su izbori bili pošteni? Nisu. Da li su izbori pokradeni? Jesu, ali sada je procena na nivou koalicije i cele opozicije da li u tu borbu ući kroz institucije ili izaći i boriti se na ulici. Iskreno, ja ne vidim zašto jedan vid borbe isključuje drugi, ali odluku će doneti cela koalicija", navela je Milošević.
Upitana o štrajku glađu više opozicionara (zbog izbornih nepravilnosti), među kojima je i ona bila, Milošević je navela da čvrsto veruje da su time uspeli da alarmiraju i domaću i međunarodnu javnost.
 
"Štrajk glađu opozicionara u Srbiji bila je vest u gotovo svim svetskim medijima, dolazili su novinari Rojtersa, BBC-ja, i mnogi drugi. Smatram da jesmo uspeli makar da pokažemo da ne može tako i da postoje ljudi koji će se na sve načine boriti da Srbija bude normalna zemlja. Jer, ovo što smo videli u Srbiji 17. decembra nije normalno", kazala je ona.

Komentari 32

  • Роко Прч

    15.01.2024 05:23
    Тако Марица замишља демократију. Није по њеном, бојкотоваћу.
    Било би поштеније да су бојкотовали изборе.
  • Торенте

    14.01.2024 23:11
    Тешко је без буџетских примања?
    Да сте доследни не би ни учествовали у циркусу званом избори.
    Овако ће те штипнути плату, мало кукати, замајавати телетабисе.....
  • Miloš

    14.01.2024 23:09
    Uzmite mandate
    Nemojte izneveriti glasače koji su glasali za vas, uzmite mandate, uđite u Narodnu skupštinu, hoćemo da imamo gde da vas slušamo, jer malo je medija gde možemo čuti i drugačije mišljenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija