Bez optužnice protiv Vučićevog kuma koji je izazvao udes na Dedinju: "Svi tužioci su pod kontrolom"

Od udesa koji je izazvao kum Aleksandra Vučića Nikola Petrović, koji je vozio pod dejstvom alkohola i droge, prošlo je više od 10 meseci, a slučaj se nije pomerio sa mrtve tačke, piše Nova.rs.
Tužilaštvo i policija nikada nisu odgovorili na pitanja novinara o tome da li je Petrović tog dana bio pod dejstvom alkohola i narkotika, a ta informacija obelodanjena je javnosti pre nekoliko meseci, kada je policajka iz Valjeva Katarina Petrović dostavila opozicionoj političarki Mariniki Tepić službeni izveštaj o nesreći, piše Nova.rs.
 
U izveštaju je navedeno se da je Petrović bio i pijan i drogiran tog 6. marta 2023. godine, a policajci mu nisu odredili zadržavanje do 48 sati.
Prema saznanjima portala Nova, optužnica protiv Vučićevog kuma još nije podignuta, a zasad nije poznato zašto.
 
Advokat Borivoje Borović izjavio je povodom toga što nije formirana optužnica više od deset meseci, da nijedan predmet, za koji je aktuelna vlast u Srbiji zainteresovana, ne ide normalnim tokom.
Borović je rekao da je problem što se u Srbiji "pojavi vrlo mali broj sudija, tužilaca i policajaca koji mogu slobodno da govore".
 
"Svi tužioci su pod kontrolom te iste političke vlasti, tako da će i predmet Vučićevog kuma sigurno zapasti u ćorsokak. Petrović je ovde zaštićen od političkog progona kao svaki pripadnik Srpske napredne stranke, bez obzira o kom se krivičnom delu radi", rekao je Borović.
 
Nikola Petrović je 6. marta prošle godine, u Užičkoj ulici u beogradskom naselju Dedinje automobilom marke "Meklaren" izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj su dve osobe lakše povređene. Policija je testom utvrdila da je bio pozitivan na alkohol i drogu, ali se nije oglašavala o slučaju, dok o njemu nisu izvestili mediji.
  • Akadem

    04.03.2024 15:41
    KO IMA SVOGA IMA I BOGA!
    Gospodin Nikola Petrović, nekadašnji generalni direktor Javnog preduzeća „Elektromreža Srbije“ i kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, marta meseca prošle godine aktivno je učestvovao u udesu na Dedinju, a prilikom koje su povređene dve osobe. Predmet miruje, verovatno se čeka da zastari i koji ma svoga ima i boga. Takođe, kum nije dugme. Smešno bi bilo da se, pored ovih oslona, krivično goni gospodin Nikola Petković.
  • voja

    04.03.2024 15:40
    Gde sada pred nove BG izbore ? Pa ti tuzioci su stvarno blesavi.
  • Neša

    15.01.2024 16:35
    Moj slučaj
    Mene je čovek udario u kružnom toku . Kriv neoborivo. Dve godine se natezo sa zamenikom javnog čekajući presudu . Pisao pritužbe da se pokrene . Presuda doneta nakon dve godine . Nisu kumovi u pitanju već kilavo i nikakvo sudstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.