Starović: Ulaganja u vojsku nemaju veze sa američkim naoružavanjem Kosova

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović izjavio je da je "neozbiljno govoriti" da najava novog ulaganja u Vojsku Srbije (VS) ima bilo kakve veze sa prodajom američkih raketa Kosovu.
Američki Stejt department odobrio je ranije da se Kosovu prodaju antitenkovkse rakete "džavelin" i prateća oprema u vrednosti od 75 miliona dolara, nakon čega je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će Srbija ove godine potrošiti gotovo 740 miliona evra za nabavku vojne opreme.
 
"Neozbiljno je govoriti o tome da ovaj novi krug ulaganja u VS ima bilo kakve veze sa nekakvim novim nabavkama koje se sprovode za račun takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga budući da mi intenzivno poslednjih 10 godina radimo na modernizaciji", rekao je Starović na tribini "Koncept vojne neutralnosti i odnosi Srbije sa NATO".
Skupo jeste, dodao je, ali i nužno.
 
"Kao država koja bazira svoju spoljnu i bezbednosnu politiku na dva stuba - politička nezavisnost i vojna neutralnost, mi se moramo pre svega oslanjati na sopstvene snage, što i činimo", rekao je državni sekretar.
 
  • Marko

    16.01.2024 07:58
    Namesnici
    Naravno da nemaju veze sa KiM, imaju veze sa provizijama i licnim bogacenjem namesnika kolonijalnog poretka.
  • Pitanje

    15.01.2024 21:17
    Vojni rok?
    Sa obzirom da je državni sekretar u ministarstvu rođen 1982-ge i ta generacija je imala izbor između vojske i civilnog služenja kako je Starović služio vojsku? Zna li neko?
  • Plaćač poreza

    15.01.2024 19:10
    Kaže(laže) Vučić imamo najjaču vojsku u regionu, nikad jača, imamo najmoderniju vojsku i još kaže nabavićemo borbena vozila jer je Kosovo kupilo Javelin. Srbija je u trci u naoružanju sa Kosovom! Takmiči se sa Kosovom ko ima jaču vojsku. Kao dete u osnovnoj školi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.